Profesorul orădean este lector universitar dr. la Universitatea „Emanuel” din Oradea.
Elevii români olimpici s-au clasat pe locul 8 din 37 la Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC) din Italia, de la Torino, anunță ministerul Educației pe Facebook.
„Ediția de anul acesta a European Cyber Security Challenge – ECSC 2024 (Campionatul European de Securitate Cibernetică 2024), desfășurată în perioada 8-11 octombrie în Italia, la Torino, a adus României o clasare pe locul 8 din 37 de echipe participante la competiție, formate din cei mai talentați tineri în domeniul securității cibernetice din Europa”.Elevii care au reprezentat România în cadrul ECSC sunt:
- Ghica Alexandru-Darius, Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București;
- Seba Vlad-Ionuț, Colegiul Național „Tudor Vianu” din București;
- Vășcuță Denis-Cristian, Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București;
- Mateciuc Vlad-Ștefan, Liceul Teoretic „Callatis” din Mangalia;
- Antal Robert-Alexandru, Complexul Educațional „Laude Reut” din București.
Coordonatorii elevilor au fost Șinca George-Marius – lector universitar dr. la Universitatea „Emanuel” din Oradea, coordonator principal, și Doce Ancuța-Dumitrița – manager superior securitate cibernetică la Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), coordonator adjunct, conform sursei citate.
Cine e profesorul George-Marius Șinca
Data cateva repere personale așa cum apar pe site-ul Univrsitatii Emanuel:
Provenind dintr-o familie care s-a remarcat prin afinitatea spre științele exacte, am moștenirea unui bagaj genetic care m-a ajutat enorm în progresul meu educațional și evoluția profesională din ultimii aproximativ 20 ani.
Începând cu anul 2006, fiind atras de domeniul comunicațiilor și tehnologiei informației precum și de securitatea cibernetică, am ales să urmez o carieră în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care a devenit una dintre activitățile mele principale. Începând cu anul 2017, în calitate de ofițer de poliție, am ales un nou profil profesional, cel al conducerii.
Începând cu anul 2021 am devenit membru fondator al Fundației Șinca ale cărei obiective principale sunt: educația, cercetarea științifică pentru o educație performantă și caracterul social elitist. Sub umbrela Fundației Șinca s-au concretizat mai multe proiecte științifice într-un parteneriat academic cu universități precum Universitatea Agora din Oradea, Universitatea Vasile Goldiș din Arad și prestigioasa Universitate Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca unde am și început cariera academică începând cu anul 2015.
Desigur, alegerea de a ocupa catedra de lector universitar în cadrul Facultății de Management la Universitatea Emanuel din Oradea se datorează, pe de-o parte, caracterului elitist orientat spre dezvoltarea unei generații de viitori profesioniști și, pe de altă parte, caracterului hristic unde împletirea principiilor biblice și cercetarea științifică se regăsesc, fuzionând într-o armonie perfectă.
Activitatea mea la Universitatea Emanuel din Oradea capătă valoare datorită unei echipei profesioniste care demonstrează atât de simplu ce înseamnă o comunitate de oameni dedicați lui Dumnezeu, prin trăirea principiilor scripturale. Consider că resursele cu care Dumenzeu m-a înzestrat pot fi puse în negoț pentru creșterea unei noi generații de profesioniști cu frică și dragoste de cer.
Sunt căsătorit cu Tatiana Șinca din 2010 și suntem binecuvântați cu doi copii minunați, David Șinca și Irina-Victoria Șinca. Suntem pe deplin pasionați de vacanțe scurte în care să creăm amintiri de neuitat, tirul cu arcul, înotul, cititul și descoperirea de lucruri noi!
Am ales să mă specializez în domenii precum intelligence, diplomație, relații internaționale, negocieri, managementul informației, securitate cibernetică, cercetare științifică și dezvoltare personală.