Cornel Pieptea, fostul viceprimar PNL al Capitalei și consilier general în perioada 2012-2015, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție sub acuzația de trafic de influență. Anchetatorii susțin că Pieptea ar fi primit sume mari de bani ca să intervină pentru aprobarea construirii unui supermarket și a unui liceu privat în București. Banii ar fi fost dați prin intermediul președintei de atunci a Comisiei de Urbanism și Amenajarea Teritoriului de pe lângă Primăria Capitalei, Manuela Violeta Popescu.
Potrivit unui comunicat al DNA, în luna decembrie 2012, în calitatea sa de consilier general, Cornel Pieptea ar fi cerut și primit, prin intermediul Manuelei Violeta Popescu, de la administratorul unei societăți comerciale 15.000 euro (remiși în sediul Consiliului General al Municipiului București) și 150.000 lei.
Banii ar fi fost ceruți pentru ca Pieptea să își exercite ”influența asupra consilierilor din cadrul C.G.M.B., în vederea aprobării unui proiect de hotărâre privind Planul de Urbanism Zonal (PUZ) ce privea construirea unui supermarket pe un teren situat în București. Banii ar fi fost remiși în două tranșe, înainte și după aprobarea hotărârii ce privea PUZ-ul respectiv (18.12.2012)”.
O acuzație asemănătoare privește o faptă petrecută, spun anchetatorii, în perioada iunie 2013 – februarie 2014. În același mod și prin același intermediar, Cornel Pieptea ar fi cerut 65.000 de euro de la directorul general al unei instituții de învățământ privat.
”De data aceasta, PUZ-ul respectiv viza edificarea unui liceu ce aparținea instituției respective, pe un teren situat în București. Banii ar fi fost remiși inculpatei Popescu Manuela Violeta prin intermediul mai multor persoane”, susțin procurorii DNA.
În același dosar cu fost consilier general, DNA a trimis în judecată un administrator de firmă și o persoană cu dublă cetățenie, română și turcă, ambii pentru complicitate la cumpărare de influență, și pe directorul general al unui liceu privat, acuzat de cumpărare de influență.
”În cauză, pentru garantarea executării măsurii confiscării și garantarea executării cheltuielilor judiciare s-a dispus luarea măsurii sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile și sume de bani ce aparțin unui număr de trei inculpați”, au precizat reprezentanții DNA.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.