A fost diagnosticată ulterior, la Cluj, cu pancreatită acută. Acum a depus reclamații la Parchet și la Colegiul Medicilor.
Clipe de coșmar trăite de familia Lorenei Radu, fosta purtătoare de cuvânt a Inspectoratului Județean de Poliție Arad, după ce aceasta și-a văzut practic moartea în față. Polițista, care în prezent ocupă funcția de șef de schimb în biroul rutier al Poliției Municipiului Arad, a ajuns în stare critică la Institutul Gastroenterologic din Cluj, după ce a fost internată aproape o săptămână la Secția de Gastroenterologie din Arad, de unde a fost externată în „stare bună“, dându-i-se asigurări că „totul este absolut în regulă“, scrie glsa.ro
Internată la Arad
„După o zi de durere de burtă, Lorena s-a făcut galben-verzuie la față. Ne-am dus la medicul de familie, care ne-a spus că în starea în care se află trebuie să ajungă de urgență la spital. Era în data de 9 martie, iar în jurul orei 22.30, după investigații și analize la UPU, soția mea a ajuns pe salon. Personalul medical a constatat că era blocat canalul coledoc de o pietricică ce a plecat de la fiere“, ne spune Daniel Gheorghe, soțul Lorenei.
„Începând cu a doua zi, până în 13 martie, cât am stat în spital, am primit doar tratament. Atât! Nu am fost vizitată nici măcar o dată de către medic. A doua zi, după ce am luat tratamentul prescris de medic, corpul meu a reacționat foarte urât la medicamentele recomandate. Am vărsat și am avut stări de greață. Le-am explicat asistentelor, care mi-au spus că vor transmite medicului, însă nu s-a schimbat absolut nimic. Pancreatita era deja instalată, fără ca nimeni să ia vreo măsură“, ne povestește Lorena Radu. Soțul ei întărește cele spuse de polițistă: „Vineri dimineață, pe la orele 09.00 – 10.00, Lorena a vomitat foarte tare. Fiind într-o stare atât de gravă, a apăsat butonul de panică. Timp de 20 de minute nu a venit nimeni să vadă ce se petrece! Nici medicul ei, la care a fost repartizată, nici medicul de gardă! A venit o asistentă, repet, după 20 de minute, care a curățat și a mutat-o în alt salon.
Când a sosit vremea orelor de vizită și mi-a povestit, nu îmi venea să cred că în anul 2023 se poate întâmpla așa ceva. Covingerea mea este că atunci când apeși un buton de panică din spital, în maxim două minute un cadru medical trebuie să vină. Eram lângă Lorena, care se afla în perfuzii. Am acționat butonul de panică, pentru că soția mea avea nevoie să se ridice puțin din pat, și am așteptat un sfert de oră. După 15 minute de așteptare a apărut un brancardier, pe care l-am întrebat dacă are competența să ne ajute și ne-a spus că nu. După alte cinci minute de așteptare, în cele din urmă și-a făcut apariția o asistentă medicală“.