Ioan Șereș, fost inspector școlar general de Bihor în două rânduri, a revenit în politică. După ce a fost membru PSD și, ulterior, al PNL, partide care l-au susținut de altfel la șefia Inspectoratului Școlar Bihor, profesorul Șereș s-a înscris în Partidul Pensionarilor Uniți, fiind lider al filialei Bihor a formațiunii care se prezintă de centru-stânga.
“Pensionarii nu mai pot accepta să fie considerați o povară pentru țară. Ei și-au respectat îndatoririle și a sosit timpul să își primească drepturile. Obiectivul major al PPU este acela ca toți pensionarii să aibă pensii decente și la valoarea muncii depuse, în funcție de contributivitate, pentru toate categoriile profesionale. Dorim eliminarea pensiilor speciale și anularea legilor care oferă privilegii, anumitor categorii sociale. Veniți câți mai mulți să vă înscrieți în acest partid, pentru a deveni o forță majoră în politica românească, ca să putem decide singuri soarta noastră”, este mesajul politicianului Ioan Șereș.
Șef al învățământului bihorean în două rânduri
Profesor de matematică, Ioan Șereș a ocupat postul de inspector şcolar în perioada 1991-1995, după care au urmat doi ani în funcția de inspector general adjunct cu reforma. Între 2001 și 2003 a fost, cu susținerea PSD, inspector general, funcție din care a plecat în urma unui conflict cu conducerea de atunci a Ministerului Educației pe tema repartizării computerizate a dascălilor, după ce a semnalat că programul folosit pentru această procedură nu era bun.
”Am ajuns la o dispută cu doamna Chiran ( în conducerea Ministerului Educației la acea vreme – n.r), care a încercat să mă pună la punct. I-am spus că suntem incompatibili şi că nu mai pot accepta să lucrez cu amatori, astfel că mi-am depus demisia”, explica la acea vreme Ioan Șereș
Din 2003 până în 2006 a condus Casa Corpului Didactic Bihor, iar până în 2008 a ocupat postul de director al Liceului “Don Orione”. În același an a fost numit, a doua oară, inspector școlar general de Bihor, de această dată cu sprijinul PNL, funcție pe care a ocupat-o până în mai 2009.
Partidul Pensionarilor, partid tânăr
Tribunalul București a admis o cerere din decembrie2021 și a dispus înregistrarea formațiunii “Partidul Pensionarilor Uniți” și înscrierea acestuia în Registrul partidelor politice pe 30 iunie 2022.
“Susţinem menţinerea permanentă a anui echilibru între nivelul creşterii pensiilor, pe de o parte, şi nivelul creşterii preţurilor la utilităţi şi a celorlalte produse, pe de alta parte, în aşa fel încât să se asigure un trai decent tuturor pensionarilor”, este unul dintre obiectivele formațiunii.
Cei care vor să devină membri ai PPU nu trebuie să aibă dosar penal și nici să-şi fi pierdut drepturile electorale printr-o hotărâre judecătorească definitivă.
Cum ne putem inscrie in PPU in municipiul Bucuresti ? Nu am gasit nici-o adresa de contact..!
Buna ziua
Apelati la dnul prof. Molea Gheorghe, presedintele PPU din Romania.
Cu stima.
Mugurel Serban
Vicepresedinte PPU – Filiala Ialomita