În perioada 1992–2004 a fost deputat în Parlamentul României, iar în următorii patru ani, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Jurnalist și scriitor , autor al cărții Cum am devenit român. Acolo, Eroul lui Székely Ervin a fost nevoit să înveţe, din primii săi ani de viaţă și până în prezent — în familie, în școală, în magazine, la meciurile de fotbal, în tot ceea ce a auzit, a citit și a scris — că anumite gânduri și discuţii trebuie ținute secrete, deoarece toate lucrurile, acţiunile, judecăţile de valoare au o dublă dimensiune: într-un fel sunt văzute de români, și în cu totul alt fel de maghiari.Acum, Székely Ervin intră în afaceri. Recent și-a deschis un restaurant în centrul Oradiei.
Copil fiind nota mea preferată era 8-ul. 9 şi 10 sunt pentru tocilari şi pupincurişti – cugetam eu aşa – dar pentru 8 ai nevoie de înţelepciune şi relaxare. 8 este un număr frumos şi echilibrat, simetric, atât orizontal cât şi vertical. Iar dacă rotim 8-ul cu 90 de grade, atunci avem semnul infinitului, unde liniile paralele se întâlnesc.
Azi este 8 iulie. O zi şi un număr inspirat, pentru că azi la orele 18 (pentru cei nerăbdători la 17) în Oradea pe strada Republicii la nr. 8 (unde altundeva?) vom deschide restaurantul nostru numit La 8pt.
Pe două terase şi într-o pivniţă de vin răcoroasă, cu atmosfera rustică aşteptăm pe toată lumea nu doar cu drag dar şi cu mâncăruri şi băuturi gustoase.
Carnea de vită este unul dintre principalele ingrediente în bucătăria de „La 8pt”: „Câteva dintre produsele cu care ne mândrim sunt brisketul afumat, a cărui preparare durează peste 12 ore, burgerul cu ceapă crocantă făcut exclusiv din carne de vită proaspăt măcinată, costiţele de vită cu sos bbq de casă afumate cu lemn de măr sau pieptul de raţă sous-vide cu sos de vin roşu. Chiar dacă meniul abundă de preparate din carne, clienţii noştri au la dispoziţie şi mai multe preparate vegane şi vegetariene, cum ar fi gazpacho sau parmigiana melanzane”.