Tânărul beiușean e programator, pianist și organist. În toamna anului trecut a pornit în aventura vieții lui, a străbătut peste 1600 km între Beiuș și Trieste cu scopul de a strange bani pentru a se vaccina peste 3000 de persoane antipoliomilită.
<Simt o recunoștință deosebită pentru primirea distincției Paul Harris Fellow din partea colegilor și prietenilor mei de la Rotary e-club del Mediterráneo D2203. Fiind propus ca PHF a fost o surpriză frumoasă și neașteptată care mi-a umplut inima de bucurie. Reiterez dorința mea de a sluji celor aflați în nevoie, de a îmbunătăți societatea din care facem parte și, împreună, cu ajutorul lui Dumnezeu, să creăm speranță în lume. ..Toamna trecută, în cadrul proiectului END POLIO TOUR am pedalat de la Beiuș până la Trieste străbătând șapte țări (România, Ungaria, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Croația, Slovenia, Italia). Donațiile primite de la prieteni, clienți și firme partenere au fost direcționate spre fondul Polio Plus.Iarna am petrecut-o în Croația, întorcându-mă acasă abia în martie (cu autobuzul până la Oradea). Pedalând de la Oradea am avut parte și de ninsoare, așa că pot spune că am prins toate anotimpurile în acest traseu.Într-o reuniune a clubului de acum câteva luni am rămas plăcut surprins să aflu că eram propus pentru a primi distincția Paul Harris Fellow. A fost ceva neașteptat. Pentru un moment m-am întrebat: mai este și un alt Johnny aici (pentru că așa îmi spun ei)? Pentru mine era foarte clar că activitatea realizată de mine nu era pentru a primi un titlu, ci din simpla dorință de a ajuta.Sunt foarte mulțumitor lui Dumnezeu pentru toți oamenii pe care i-a trimis în viața mea (părinți, prieteni, profesori, mentori etc.) pentru a ajunge unde sunt. Doresc, la rândul meu, să dau înapoi societății ceea ce am primit și să ajut pe cât mai mulți — atât pe plan individual, cât și prin Biserică și alte organizații și structuri din care fac parte>, ne-a spus Ionică Bizău.
Ultramaratonistului Tibi Uşeriu, de trei câştigător al 6633 Artic Ultra de la Cercul Polar, Simonei Halep şi violonistului Alexandru Tomescu au primit aceleași distincții în România. Din 1957 s-a instituit recunoașterea celor care susâin cauzele Rotary.
Rotary a început cu viziunea unui singur om – Paul Harris După ce și-a înființat cabinetul de avocatură în Chicago, Harris a adunat mai mulți asociați de afaceri pentru a discuta ideea formării unei organizații pentru profesioniștii locali. El și-a imaginat un loc în care profesioniștii din medii diverse să poată face schimb de idei și să formeze prietenii semnificative, pe viață.
La 23 februarie 1905, Harris, Gustavus Loehr, Silvester Schiele și Hiram Shorey s-au adunat la biroul lui Loehr din Camera 711 a Unity Building din centrul orașului Chicago. Aceasta a fost prima întâlnire a clubului Rotary.
La Adunarea Internațională din 1979, viitorul președinte al RI, James Bomar, a provocat fiecare club Rotary să facă pe un non-rotarian Fellow Paul Harris. Clubul Rotary din Pikesville, Maryland, SUA, a răspuns făcând o donație în numele Maicii Tereza în 1980. Artista Pearl Bailey a devenit și Paul Harris Fellow printr-un efort comun al cluburilor Rotary din Cape Cod, Massachusetts.
Multe alte figuri notabile au fost numite Paul Harris Fellows, inclusiv președintele american Jimmy Carter, președintele rus Boris Eltsin, astronautul american James Lovell, secretarul general al ONU Javier Perez de Cuellar și dezvoltatorul de vaccin antipolio Jonas Salk.