<De azi ne puteți vedea în minunatul documentar Flavours of Romania sezonul 2, difuzat pe Netflix Acum un an am avut parte de o experiență inedită alături de echipa Flavours of Romania. Spun echipa deoarece lângă Charlie Ottley sunt oameni care fac magie… În sfârșit putem împărtăși cu voi aceste momente în care am ne-am cunoscut, am râs și ne-am spus povești că de n-ar fi nu s-ar povesti .Ne bucurăm nespus să facem parte din românii care duc tradiția mai departe și care caută adevărul și frumusețea în tot ce ține de datina strămoșească. Să se audă în lung și-n lat despre țara noastră și comorile ei. Le mulțumim că ne-au ales și că ne-au considerat parte din ele >, semna gazda lui Charlie Ottley, <al vostru,Lorinu Marinului Gheorghii Mișcului>, pe 20 septembrie, întrun mesaj adresat urmăritorilor săi.
Anul trecut, celebrul realizator a filmat locația e după un concept realizat din lemne seculare atent colecționate și tehnologie de ultimă oră.
Ineditul locației vine din faptul că aceste piesele de mobilier rustice sunt înconjurate de tehnologie de ultimă oră, oglinzi inteligente, holograme sau mese interactive. De 10 ani, așa își continuă, pe motocicletă, călătoria prin România, Charlie Ottley, cunoscutul producător și regizor britanic. El a realizat trei serii importante de documentare difuzate pe tot globul: “Wild Carpathia”, “Flavours of România” și “România, redescoperă-te”.
Charlie Ottley a fost oaspetele lui Lorin și Simina Iancu , care au dezvoltat în satul de vacanță un proiect inedit: Conacu’ Iancu. Locul vizitat de celebrul producător are o poveste aparte spusă chiar de Lorin Iancu, alias Lorinu’ Marinului Gheorghii Mișcului, o poveste unde se îmbină lemnul peste care au trecut 4 veacuri, dar și cea mai nouă tehnologie.
Povestea lemnului de la Conacu’ Iancu e povestea preferată a lui Lorin Iancu, povestea datorită căruia spune că s-a apucat de acest proiect la Ginta. “E o poveste spusă de peste 400 de ani și pe care o poți auzi de peste tot în această casă construită doar din lemne românești. Trecutul și viitorul se întâlnesc aici în blaturile, ușile, mesele făcute dintr-o singură felie de copac secular, acestea fiind îmbinate cu inovații tehnologice, dar respectând tehnici și meșteșuguri vechi.
Am restaurat un grajd de animale cu lemne pe care le-am salvat și relocat dintr-un hambar uitat de vreme din vârful unui munte. Cu mare grijă am demontat grinzile, dulapii, căpriorii, le-am adus la Ginta unde au primit o nouă viață. Acum toate aceste lemne pline de istorie își pot continua povestea la Conacu’ Iancu”, explică Lorin într-o filmare.
Odată ce treci pagul conacului vei fi de-a dreptul surprins ca într-o baie să descoperi “400 de primăveri cu miros de frasin, război de țesut reciclat, scanabil cu telefonul prin microcip magic, oglindă smart cu ultimele povești din lume, un bolovan cu termostat, walk-in shower cu piatră naturală, priză și becuri inteligente, încălzire în pardoseală, toaletă cu dezinfectare prin raze UV și alte câteva surprize. Toate acestea în câțiva metri pătrați, unde domnește războiul de țesut al bunicii pe care l-am dezmembrat și am folosit fiecare părticică din el pentru a face mobilierul acestei minunății”, explică Lorin Iancu.
Inovi Smart Technologies a dezvoltat pentru Conacu’ Iancu din satul Ginta o masă interactivă inedită ! Această masă tactila este integrată împreună cu un șemineu decorativ cu bioetanol (fire pit) și un încărcător wireless pentru telefoane într-un blat din lemn masiv.
Acest blat a fost obținut dintr-un trunchi de copac cu o structură spectaculoasă. Fiecare obiect de mobilier din locație are o poveste uluitoare în spate, o istorie emoționantă pe care proprietarii acestui conac, Lorin și Simina o povestesc turiștilor cu un entuziasm debordant în jurul unui ospăț cu bunătăți tradiționale.
De acest tratament s-a bucurat la Ginta și producătorul britanic, oaspete într-o o lume a paradoxurilor, unde trecutul și viitorul se cunosc pentru prima oară, într-o casă care te duce cu gândul la copilărie și la viața nemuritoare a satul
În 2020, reportajele filmate pentru prima parte a seriei “Flavours of Romania” au fost cele mai urmărite documentare.