<Două intervenții de prelevare organe și țesuturi în 3 zile, fiind cea de-a 13-a acțiune de prelevare desfășurată anul acesta la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea>, spune dr. Carmen Pantiș , coordonator al Centrului de Transplant.
<Alţi 8 români au primit o nouă şansă la viaţă! Alți pacienți aflați pe listele de așteptare, a căror viață depinde de un transplant de ficat, rinichi sau cornee, au fost salvați datorită oamenilor care înţeleg că donarea de organe este un gest suprem, fără alt beneficiu în afară de gândul că, undeva, un om pe care nu îl cunosc prinde puteri şi trăieşte!Mulțumim cu profund respect şi recunoştinţă familiilor a doi pacienți aflați în moarte cerebrală care au fost de acord să ajute alți oameni necunoscuți, dăruindu-le o șansă la viață>, a transmis Agenția Națională de Transplant.
Ca de fiecare dată, echipa ATI şi de coordonare transplant a spitalului din Oradea: Dr.Tudorel Florian Sabău, Dr.Ştefan Pataki – KDP, As.Petru Cotrău – coordonator transplant, Dr. Anca Chitac, Dr. Oana Popa, Dr. Dan Angelescu, As. Otto Gergely, As. Pataki Emese, As. Hodosan Viviana, As. Popovici Mihaela, As. Ciorba Florica, au făcut dovada profesionalismului şi responsabilităţii, astfel încât gestul familiilor să nu fi fost în zadar. Pentru cele două intervenții de prelevare a grefei hepatice, la Oradea au fost prezente echipele de chirurgi de la Institutul Clinic Fundeni, conduse de Dr. Guenadiy, Vatachki, respectiv de Dr. Radu Zamfir. Prelevarea rinichilor a fost realizată de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca: Dr. Dan Pop, Dr. Andrei Tomuţa, Dr. Raluca Tibre, Dr. Tudor Moisoiu. Corneea a fost prelevată de echipa Clinicii de Oftalmologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor condusă de Dr. Sorin Haidu și se va transplanta în cadrul Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti.