160 de calcule de rezolvat în 10 minute. Patru copii din Oradea care uimesc cu sclipirea minții: Anisia Cleopatra Bologa – campionul Campionilor, Laurentiu Cotrau – campion, Rares Ciprian Lazar – locul 1 și Miruna Cristiana Lazar – câștigătoarea Cupei pentru World Mathematics League online.Sunt copii care reușesc să efectueze calcule de ordinul sutelor, miilor cu viteza luminii.
Echipa României a strălucit pe scena Amsterdamului la Campionatul Internațional de Aritmetică Mentală HORUS 2023! Copiii noștri au arătat lumii întregi că aritmetica mentală poate fi o preocupare interesantă și distractivă, iar rezultatele lor impresionante vor rămâne în memoria tuturor participanților. Competiția a fost una dificilă, cu 160 de calcule de rezolvat într-un timp foarte scurt de doar 10 minute. Echipa noastră a concurat alături de alte 7 țări, printre care Bulgaria, Olanda și Egipt, aducând acasă medalii și premii pentru reușitele lor remarcabile. Printre câștigătorii campionatului se regăsesc și elevi deosebiți din Oradea, care au adus României multe trofee:Anisia Cleopatra Bologa – campionul Campionilor, Laurentiu Cotrau – campion Rares Ciprian Lazar – locul 1 și Miruna Cristiana Lazar – câștigătoarea Cupei pentru World Mathematics League online. În afara competiției, copiii noștri au avut parte de o experiență inedită de vizitare a muzeelor, plimbări cu barca și explorarea orașului Amsterdam, unde au făcut poze haioase și au lăsat deoparte orice grijă legată de calcule și numere. Am discutat cu câțiva dintre ei despre această distracție și ne-au spus că s-au distrat maxim, a fost o experiență inedită și că abia așteaptă să revină în Amsterdam, pentru a explora încă o dată minunile orașului. Suntem mândri de copiii noștri și de realizările lor și suntem convinși că vor continua să strălucească și să ne reprezinte cu succes și în viitor!
Matematica mentală este un sistem original de dezvoltare a intelectului pentru copii prin utilizarea instrumentului numit soroban (cuvânt de origine japoneză) sau abac (cuvânt de origine chineză). Cursul modelează abilităţile mentale şi creative ale copilului: calcule rapide, interacţiunea interemisferică, memoria, dexteritatea concentrarea atenţiei, viteza procesului de gândire, gândirea analitică şi creativă, rapiditatea reacţiei, metode neobişnuite de rezolvare a problemelor. În prima etapă copilul foloseşte sorobanul, în a două etapă începe vizualizarea, iar apoi copilul calculează mental.