Anunțul cumpărării vine imediat după ce firma cu sediul în Oradea spunea că din aprilie relocă două linii de producție din Germania în orașul de pe Crișul Repede. ebm-papst, care produce motoare electrice și ventilatoare de înaltă tehnologie, vrea să se concentreze pe tehnologia aerului și a încălzirii și, prin urmare, a scos la vânzare divizia cu 650 de angajați.
ebm-papst și-a început activitatea în Oradea în decembrie 2017 cu o echipă locală mică de 17 angajați. Între timp, a ajuns la 450 de angajați. În 2022, datele publicate de Ministerul de Finanțe indică afaceri de 308,4 milioane lei pe plan local și un profit de 8,6 milioane lei.Siemens va achiziționa divizia de motoare industriale a companiei germane ebm-papst, inclusiv din România, de la Oradea, în contextul în care conglomeratul încearcă să își extindă businessul de automatizare a fabricilor, relevă datele analizate de Profit.ro.
“Se potrivește perfect în portofoliul de produse de la Siemens. Ocupăm o nișă în care Siemens are un gol”, a declarat pentru Reuters directorul executiv al ebm-papst, Klaus Geissdoerfer.Grupul ebm papst este lider mondial în producția de motoare electrice și ventilatoare. Compania a investit la Oradea circa 16,5 milioane de euro, unde are mai multe unități de producție, inclusiv de motoare electrice. Grupul german Siemens are în România peste 2.000 de angajați, fiind prezent în țară cu patru fabrici, în Sibiu și Buziaș, precum și patru centre de cercetare-dezvoltare, în București, Brașov și Cluj-Napoca.
<În aprilie, extindem gama de produse pe care le fabricăm în Oradea prin relocarea a noi linii de producție din Germania.
Vom implementa două noi proiecte mari în domeniul Industrial Drive Technology (IDT) ceea ce va însemna că vom fabrica la #ebmpapstOradea o multitudine de produse care ne fac viața mai ușoară. De la motoare electrice pentru benzile transportoare din aeroporturi, la cele care acționează ușile lifturilor, autobuzelor, ori rampelor pentru scaunele cu rotile sau chiar pentru roboții care plantează semințe.
Săptămâna aceasta, 38 dintre colegii noștri se află deja în Germania, la un training specializat pentru ca implementarea celor două proiecte să decurgă cât mai rapid.Imediat după finalizarea acestui training vom începe pregătirile pentru relocarea liniilor de producție din St. Georgen (Germania) în Oradea>, a anunâat compania pe pagina sa oficială de linkedin.