Material preluat de pe pagina de Facebook a lui Horea Vușcan
Dacă sclavia este imorală pentru că lua cu forța 90-100% din munca oamenilor, care este procentul la care luatul cu forța din banii oamenilor devine moral? Azi, în România plătim circa 60% taxe si impozite, adică 60% din munca noastră este luată de stat. Mai concret, circa 7-8 luni din cele 12 luni le muncim pentru a plăti taxa!
Începând de la ideea filmului ”Atlas Shrugged”, pe care vi-l recomand călduros – https://www.youtube.com/watch?v=6W07b – vă întreb pe voi, softiști, de ce nu vă asociați și să vă negociați taxele cu România? Sau, dacă România dorește să vă crească taxele, negociați-vă taxele cu alte state! Orice țară și-ar dori 20.000 de programatori care să lucreze remote și să plătească taxele acolo. Voi aveți avantajul de a vă muta cu ușurință!
Care credeți că vor fi consecintele acestor ridicări de taxe?
1. Vor crește prețurile. Concluzie: tot oamenii vor plăti taxele.
2. Profesioniștii vor părăsi România pentru zone mai prietenoase. Concluzie: vor scădea economia și calitatea.
3. Oamenii, care și așa sunt cu firmele la limita existenței, după COVID, ce credeți că vor face când vor vedea că nu au de unde să mai plătească taxele si impozitele solicitate? Vă spun eu: vor încerca “șmecherii”, pentru că familia, copiii de acasă și soția sunt pe primul loc. Concluzie: statul va trimite ANAF-ul și alte instituții să îi controleze pe oameni și mai mulți nevinovați vor intra la pușcărie pentru că li s-a pus cuțitul la gât.
Pentru cei care îi urăsc pe bogați, care este procentul “corect” pe care oamenii bogați ar trebui să îl plătească?
– Impozitul fix este deja progresiv. 16% din 1000 de lei înseamnă 160 de lei, iar din 10.000 de lei înseamnă 1600 de lei, deci de 10 ori mai mare!
– Vă mai dau un argument. Oamenii care se lăfăie în bani, bogații care își risipesc banii pe restaurante, haine, mașini etc, o fac pe banii lor și, culmea, ei creează joburi și cumpără de la firmele în care lucrează oamenii obișnuiți. Deci, nu există prejudiciu acolo.
– Bogații avari, care nu își cheltuie banii, culmea, cauzează deflație care, spre deosebire de INFLAȚIE, care înseamnă deprecierea banului, înseamnă aprecierea banilor populației. Deci, din nou nu există prejudiciu acolo.
– Concluzie: orice ar face BOGAȚII cu banii, că îi țin sau îi risipesc, ei tot ajută societatea. Dar cel mai important, faptul că acei bani au ajuns la CINEVA înseamnă că noi, populația, cândva am plătit pentru serviciile sau produsele pe care BOGATUL le-a furnizat. În concluzie, el și-a demonstrat utilitatea, spre deosebire de cei care stau asistați, vrând să ia cu forța banii de la cei care muncesc, pentru simplul fapt că se consideră victime!
Țineți minte, dragi prieteni, OAMENII nu vor să fie INFRACTORI, STATUL și POLITICIENII îi imping la aceste măsuri disperate!
PRECIZARE: Formulările și ideile cuprinse în materialele publicate la rubrica ”Opinii” reprezintă strict poziția autorilor și nu angajează în niciun fel redacția BihorJust
CITIȚI, de același autor:
Comments 1