Luni , simularea debutează cu proba la limba română și cu o premieră: scanarea lucrărilor. Rezultatele vor fi comunicate în 23 februarie.
Simulare Evaluare Națională 2024 – informații utile
- Probele încep la ora 9:00.
- Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.
- Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
- Subiectele sunt distribuite sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso. Elevii pot solicita pagini suplimentare, dacă este cazul.
Important:
- Rezultatele obținute la simulare sunt analizate în fiecare unitate de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, „în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an”.
- Rezultatele obținute la simulare nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați, precizează Ministerul Educației.În premieră, lucrările la simulare Evaluare Națională 2024 vor fi cortectate digital.
Lucrările de la simulări ale elevilor din școlile cu „acces limitat la Internet” vor fi scanate în alt centru de examen sau la comisia județeană de examen, iar în cazul în care platforma de evaluare digitalizată pică „se va interveni în timp real pentru suplimentarea resurselor sau identificarea și rezolvarea oricărei probleme”. Precizările se găsesc într-un ghid al Ministerului Educației (ME) cu întrebări și răspunsuri despre corectarea digitalizată de la examenele naționale din acest an, care începe de luni, 5 februarie, cu simulările pentru elevii de clasa a VIII-a.
De asemenea, lucrările elevilor de la simulările examenelor naționale 2024 vor putea fi scanate din nou de profesorii din școli și încărcate pe platformă dacă evaluatorii observă că sunt scanate greșit sau că nu sunt toate paginile pe care lucrarea ar trebui să le aibă, conform sursei citate.
Indicațiile ME vin în contextul în care la simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024, lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată, după cum a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca: „În plus, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații, printr-un click”.
- Elevii de clasa a VIII-a vor susține simularea națională pentru Evaluarea Națională 2024 în zilele de 5, 6 și 7 februarie, potrivit calendarului oficial. La simularea națională de la Evaluarea Națională 2024, colțul lucrării nu se închide și nu se lipește, după cum prevede procedura, document obținut de Edupedu.ro.https://www.edupedu.ro/simulare-evaluare-nationala-2024-ce-se-intampla-daca-pica-platforma-in-care-se-scaneaza-lucrarile-sau-daca-un-elev-scrie-prea-mic-12-raspunsuri-de-la-ministerul-educatiei/
- Calendar Simulare Evaluare Națională 2024
- 5 februarie 2024 – Limba și literatura română, proba scrisă
- 6 februarie 2024 – matematică, proba scrisă
- 7 februarie 2024 – Limba și literatura maternă, proba scrisă
- 23 februarie 2024, comunicarea rezultatelor