Maia Bondici a absolvit Colegiul Național Emanuil Gojdu Oradea, este fiica avocatei Crina Bondici, a studiat jurnalismul la City University of London și și-am pus bazele carierei la BBC. Acum e jurnalist Euronews România și pentru prima dată în ultimii patru ani de când a revenit în țară s-a dus la Londra. Acolo a trăit un moment mai puțin plăcut: și-a pierdut portmoneul cu buletinul, cardurile și cartela de telefon de România.Întâmplarea nefericită avea să se transforme în una cu totul aparte care demonstrează că omenia nu a murit. Eroul acestei întâmplări este Gil Camargo, un tânăr care înainte de a ajunge în UK a lucrat ca jurnalist în tara lui de origine – Mexic. Culmea coincidentei, așa cum spunea și Marie Jean Ion, Head of Programmes & Magazines la Euronews , care l-a rțndul său a fost impresionată de omenia lui Gil și a lansat provocarea < să dăm share postarii făcute de Maia și să îl facem pe Gil vedetă în România>.
Contul unde orădeanca a povestit cele întâmplate este aici:
https://www.facebook.com/maia.bondici
Săptămâna trecută m-am întors în Londra pentru prima dată de când am plecat acum patru ani. Totul a fost minunat, mai puțin momentul în care am realizat că mi-a dispărut portmoneul cu buletinul, cardurile și cartela de telefon de România. Conversațiile pe care le-am avut cu cei de la banca din România versus banca din Anglia, încercând să îmi blochez cardurile sunt în sinea lor o poveste, dar pentru altă dată.
Două zile mai târziu m-am reîntors în țară. În momentul în care am parcat în fața casei am văzut cererile de prietenie, comentariile și mesajele lăsate de Gil pe Facebook și Instagram. Îmi găsise portmoneul aruncat și a făcut tot posibilul să dea de mine într-un fel sau altul. Mi-a spus că nu erau bani în portmoneu, dar că restul lucrurilor sunt încă acolo și mă așteaptă pe Oxford Street să îl recuperez. Aș fi venit în secunda doi, doar că eu tocmai ajunsesem înapoi acasă, în Oradea. Răspunsul lui Gil a fost „okay, nicio problemă. Îl trimit prin curier.” S-a dus la curier, a completat zeci de formulare pentru vamă, a stat pe telefoane cu firma și a refuzat orice insistență de-a mea de a plăti costurile pentru pachet sau de a-i transfera banii.
Portmoneul a ajuns ieri la mine.
Eu am fost profund impresionată de gestul lui Gil care mi-a spus că e doar firesc să facă asta. Deși știu că nu e „doar firesc”, mi-am adus aminte că da, în Londra astfel de gesturi sunt firești.
Cine a găsit cele 50 de lire și 50 de lei, îi doresc să îi fie bine și sper că și-a luat ceva de ei care să îi aducă bucurie. Iar lui Gil îi doresc alți oameni ca el în viața lui.