În urma selecției organizate la Pitești în cadrul Festivalului tineretului, Editia a III-a, Ion Lianu Popa va avea onoarea și bucuria de a concerta joi, 1 Iunie, alături de Orchestra Simfonica a Filarmonicii Pitesti. Nu e prima dată, artistul de 16 ani fiind cotat unul dintre cei mai talentați și apreciați interpreți ai generației sale.
Se afla de mai multă vreme în atenția mai multor filarmonici din țară. Ion Lianu Popa a avut anul trecut recitaluri în calitate de solist instrumentist: unul cu Orchestra Filarmonicii din Oradea în urma selectiei în proiectul proiectul cultural Fil Nouveau / Feel young, dedicat tinerilor artiști instrumentiști din România, iar altul cu orchestra Filarmonicii Oltenia din Craiova, concert prilejuit de Ziua Internațională a Copilului.
Ion Lianu Popa are 16 ani și este elev în clasa a XI-a la Liceul de Arte din Oradea. A început să studieze pian şi canto – muzică ușoară de la 6 ani și jumătate. Pe lângă spectacole și concerte, Ionică are în palmares trofee și diplome câștigate de-a lungul anilor la concursuri zonale şi naționale de muzică ușoară și pian. Începând cu clasa a V-a, de la 9 ani, clarinetul a devenit instrumentul său principal, pregătindu-se în particular cu prof. Puiu Călinescu, șef partidă clarinet în cadrul orchestrei simfonice a Filarminicii de Stat din Oradea. În august 2018, a fost invitat să susţină un recital vocal-instrumental într-un concert organizat de către Asociaţia Tradicious la Centre for culture arts media and education din Toronto, Canada, iar in Octombrie 2019 a susţinut un recital vocal-instrumental la Hanau, Germania, la invitaţia Şcolii de Muzică Modus Vivendi.
La propunerea Academiei Naționale de Muzică George Dima, liceele de artă din țară au fost solicitate să propună atenție universitarilor clujeni un elev cu care se mândresc.Ionică Popa era atunci în clasa a IX-a și a fost propunerea Liceului de Arte din Oradea.
Vine dintr-o familie de artiști cu istorie. Mama lui e însăși „prințesa naiului”, Oana Lianu, universitarul de azi care făcea de mică senzație în străinătate cântând alături de tatăl său- profesor, cercetător, etnolog-, singura femeie dirijor din România a unei orchestre populare studențești și care reușește să atingă cu vocea trei octave. În familia Lianu Popa, muzica e a doua religie, Petrică Popa, tatăl lui Ionică este solist instrumentist la Ansamblul Crișana. Petrică Popa cântă la taragot, saxofon și recondiționează instrumente populare. Ambii părinți sunt conștienți de talentul fiului lor și îl încurajează să muncească, șă-și cultive talentul. Strângând din dinți uneori, Ion Lianu Popa face performanță în toate domeniile. E olimpic național la muzică și campion la sport.