A fost premiat de Patriarhul Daniel pentru imagini-document despre cei mai vechi români, pe cale de dispariţie, încă trăitori în peninsula Istria din Croaţia.Face tururi ghidate cu elevii care au optat să studieze istoria locală și a câștigat concursul de fotografie „Turnurile clădirilor din Oradea”. Constantin Liviu Demeter este doctor în istorie și marți, 25 aprilie, de la ora 16, la Biblioteca Universității, își va arăta și pasiunea de colecționar în cadrul evenimentului „Arta fotografilor orădeni”.
Istoricul va prezenta 100 de fotografii vechi cu Oradea, colecționate de el de-a lungul a peste două decenii, cel mai adesea din târguri de antichități. Cea mai veche fotografie e datată 1880. Luni, 24 aprilie, la Muzeul Memorial Aurel Lazăr din Oradea în cadrul evenimentului eveniment din seria „Cartea lunii”, unde sunt prezentate volume scrise de autori locali,Constantin Liviu Demeter a prezentat lucrarea „Evoluția Școlii Române de la Roma în timpul directorului Vasile Pârvan”.„Povestea Școlii Române de la Roma a început în anul 1922 ca o viziune îndrăzneață a două instituții de la București: Academia Română, prin academicianul și arheologul Vasile Pârvan, împreună cu susținătorul său financiar, Banca Națională a României, prin Guvernatorul și mecena Mihail Oromolu. Aceste instituții și-au imaginat un somptuos edificiu ridicat în centrul Romei, cu funcția de internat pentru tinerii români sosiți în capitala italiană la studii postuniversitare. Instituția s-a numit Școala Română de la Roma și a devenit rapid un simbol al prosperității științifice în domeniile Arheologie, Istoria Artei, Istorie, Filologie și alte direcții de cercetare în domeniul științelor umaniste”, se arată într-un comunicat al Muzeului Țării Crișurilor.
Constantin Liviu Demeter a fost doctorandul profesorului Sever Dumitracu.
<Prima parte: intalnirea mea cu profesorul Sever Dumitrascu a fost una necesara. Domnia sa mi-a coordonat nu doar teza de doctorat, ci si adolescenta. Pe scurt, m-a imbunatatit din punct de vedere profesional. Desi intre noi au fost 48 ani de ani diferenta de varsta, ne-am inteles atat de bine, incat trebuie sa recunosc: mi-este dor de domnia sa
A doua parte: intalnirea mea cu publicul este una necesara. Lucrarea de doctorat coordonata de domnul profesor Sever Dumitrascu va fi prezentata Luni 24 aprilie ora 18:00 la Muzeul Memorial Aurel Lazar, in prezenta celor pasionati de istorie>, a anunțat la rândul său istoricul.