Constatare dureroasă a președintei Tribunalului Timiș, judecătoarea Adriana Stoicescu. ”Justiţia a fost folosită în scop politic, oamenii minţiţi constant, magistraţii ameninţaţi şi şantajaţi”, a scris magistratul pe pagina sa de Facebook. Judecătoarea Stoicescu este de părere c magistrați onești au fost transformați în tinte sau victime în numele satisfacerii setei de răzbunare a ”unora care nu au înțeles care le este rolul” și ”pentru bilanţuri nord-coreene bine văzute în cancelariile străine”. Postarea Adrianei Stoicescu, integral, în continuare.
”Oamenii trebuie să înţeleagă că magistraţii au un singur rol: să descopere şi să spună adevărul. Indiferent de consecinţe.
Magistraţii, la rândul lor, trebuie să îşi accepte misiunea, să îşi îndeplinească rolul cu bună credinţă sau să plece acasă.
Politicul nu trebuie să confunde puterea judecătorească cu un maidan, iar judecătorii trebuie să redevină o putere independentă.
Abuzurile, minciuna trebuie scoase la iveală. Societatea românească trebuie să afle ce s-a întâmplat în numele unei false cruciade deturnate de la scopul ei, doar pentru preamărirea unor personaje sau rezolvarea unor vendete personale.
Justiţia a fost folosită în scop politic, oamenii minţiţi constant, magistraţii ameninţaţi şi şantajaţi.
Târâţi în faţa camerelor de luat vederi încătuşaţi, supuşi oprobiului public, doar pentru a satisface setea de răzbunare a unora care nu au înţeles care le este rolul. Şi care au fost încurajaţi să transforme magistraţi oneşti în ţinte sau victime, pentru bilanţuri nord coreene bine văzute în cancelariile străine.
Acesta este adevărul care doare, dar care trebuie spus, dacă vrem să mai avem o şansă la normalitate.
Iar colegii mei asta au făcut. Şi le mulţumesc!”
Cu tot respectul, NU AȚI SPUS TOT
De judecători obedienți interesului statului mafiot care șe micționează pe dreptul nostru legal și legitim nu ați spus nimic.
Spre ex. Cu concursul instanțelor de judecată, familia mea a fost expropriată prin înșelăciune fără justă cauză de mai bine de 42 ha. teren agricol. Protagoniștii acestei mașinațiuni, reprezentantul statului în teritoriu (comisia locală de fond funciar) și instanțele de judecată de la cel mai mic la cel mai înalt nivel, inclusiv mocirla CEDO.
Sau alt exemplu. După ce o seamă bună de ani am lucrat cu materiale deosebit de periculoase incluse în clasa I-a de risc cu risc de explozie, statul prin MAI a refuzat să-mi recunoască încadrarea în grupa I-a de muncă, invocându-mi lipsa compartimentului ca formă de organizare și faptul că nu am desfășurat cel puțin 50% din timpul efectiv de muncă în astfel de condiții, acesta din urmă fiind un criteriu exclusiv pentru mineri criteriu recunoscut și de Ministerul muncii ca fiind doar pentru mineri. Instanța a dispus exact ce a invocat exact onor MAI, iar CEDO a dat respingere. Motivul acestui abuz a fost evitarea unui control de legalitate a unui ordin de ministru, care conferă încadrarea în grupa I-a de muncă a compartimentului resurse umane din MAI. Și nu vi le-am spus pe toate. Aș putea scrie un roman. Așa că, nu o răsuciți ca la Ploiești și aruncați cu pietre doar în politic. Pe persoană fizică, cam câte vătămări într-un drept legal și un interes legitim să mai suport?. În locul meu, nu ați băga glonț pe țeavă și i-ați pune la zid? Nu avem dreptul să ne facem dreptate singuri însă, este ceea ce simt.
Psihologii spun, că organismul uman poate suporta orice, tortura, maltratarea, etc., însă nu poate suporta nedreptatea (injustiția). Oare judecătorii nu știu?