Consiliul Superior al Magistraturii a publicat joi, 21 septembrie 2023, lista finala cu judecatorii promovati la Inalta Curte de Casatie si Justitie in urma probei finale a interviului (ce a urmat probei constand in evaluarea hotararilor judecatoresti pronuntate de candidati).
Ieri, CSM a publicat lista cu calificativele obținute la proba interviului de către candidații la Secția Penală a Înaltei Curți de Casație şi Justiție.HETRIUC LAURENŢIU MARIUS RESPINS, MOŞNEAGU ALINA-PETRONELA RESPINS și UDROIU MIHAIL au fost candidații. Doar judecătorul Curții de Apel Oradea a fost admis.El a luat și una dintre cele mai mari note judecatorii promovati la Inalta Curte de Casatie si Justitie, respectiv 90 de puncte.Este cea de-a patra notă, primele trei note fiind obținute de candidați de la Curtea de Apel București, dar care au candidat la Secția I Civila, respectiv Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal.
. Sectia I civila:
– Daniel-Marian Draghici (CAB): 98 de puncte;
– Gheorghe-Liviu Zidaru (CAB): 95,50 de puncte;
– Marcel Nechita (CA Suceava): 76,50 de puncte;
II. Sectia a II-a civila:
– Mihaela Mineran (CAB): 70,20 de puncte;
III. Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal:
– Bogdan Cristea (CAB): 92,50 de puncte;
– Mihnea-Adrian Tanase (CAB): 85 de puncte;
– Ramona-Maria Gliga (CA Timisoara): 77 de puncte;
IV. Sectia penala:
– Mihail Udroiu (CA Oradea): 90 de puncte.
Mihail Udroiu s-a născut la 20 martie 1977 în Bumbești-Jiu, jud. Gorj. În anul 1999 a absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din București, apoi, în anul 2000 a absolvit Studiile postuniversitare: Științe penale. Crimonologie la aceeași facultate, iar în anul 2002 Institutul Național al Magistraturii. În anul 2011 devine doctor în drept al Universităţii din Bucureşti, cu teza intitulată „Administrarea probelor în procesul penal” sub coordonarea științifică a prof.univ.dr. Nicolae Volonciu.
Activitate profesională și științifică:
Judecător la Curtea de Apel Oradea (din iunie 2015), judecător în cadrul Tribunalului București, Secția penală (2006 – februarie 2015); consilier al procurorului-șef DIICOT (1 iulie 2013 – 27 noiembrie 2014); judecător detașat în cadrul Ministerului Justiției, membru al Comisiei de elaborare a proiectului Legii pentru punerea în aplicare a Codului de procedură penală și pentru modificarea și completarea unor acte normative care cuprind dispoziții procedural penale; membru al Comisiei de elaborare a proiectului Legii pentru punerea în aplicare a Codului penal și pentru modificarea și completarea unor acte normative care cuprind dispoziții penale; membru al Comisiei de elaborare a proiectului noului Cod penal și al proiectului noului Cod de procedură penală (iulie 2007 – septembrie 2011); procuror (2003-2006); formator în cadrul Institutului Național al Magistraturii la disciplina drept penal și drept procesual penal (din 2006); autor a peste 60 de studii și articole publicate în reviste de specialitate