Directorul Electrica Aleșd, pe raza căreia se află consumatorii de la Coada Lacului, Sorin Motoca, spune că noaptea precedentă angajații s-au aflat în pădure pentru a căuta și remedia defecțiunile și pentru a tăia crengile de brad care au căzut pe conductori și i-au rupt. Directorul Motoca regretă situația ivită și spune că înțelege disconfortul creat și că speră că siguranța în alimentare va crește începând din primăvară când vor fi finalizate lucrările în derulare.
Cotată ca o zonă de case de vacanță și pensiuni, Coada Lacului a fost aproape două zile în beznă. De două zile, oamenii au avut curent electric doar două ore și jumătate. Proprietarul unei pensiuni se simte dezarmat după toate telefoanele date la Electrica pentru a semnala defecțiunea. “Dacă eram singur singur mă descurcam. Dar aici am oameni cazați în pensiune care îngheață de frig și nici nu pot să-și desfășoare activitățile. Au de lucrat pe laptop…Eu am generator. Mi-am luat încă din anii 97, dar un generator nu rezistă atât timp la atâția oameni. Acum sunt -4 grade C aici, la noapte vor fi -7 grade. În 35 de ore am avut current electric două ore jumătate. Am văzut la știri că se deplângea soarta Ucrainei care e în plin război și nu a avut curent 8 ore. La noi, la Coada Lacului e mai grav. Din perspectiva mea problema e cauzată de faptul că Electrica nu face investiții nici măcar în a degaja arborii care cresc și dau în rețeaua de curent. Cum ninge, cum se face arc electric. Repară într-un loc, se face în altul. Și nici nu cred prea curând în varianta cu cablurile sub pământ fiindcă lucrările au început în 15 noiembrie.Și mai e deranjantă și atitudinea celor care vorbesc la telefon când reclami avaria. Îți spun : <se va remedia, asta e procedura>, fără să ai un orizont de timp, fără o certitudine că nu se întâmplă iar peste câteva ore”, ne-a spus proprietarul unei pensiunii.
Directorul Electrica Aleșd, Sorin Motoca, spune că sunt două lucrări de modernizare în zonă și că speră că siguranța în alimentație pentru cei 400 de consumatori de la Coada Lacului, dar și pentru cei din zonă, va crește la finalizarea lucrărilor, adică din primăvară.