După ce a profesat ca psiholog timp de șase ani, Agnès Martin-Lugand s-a dedicat scrisului, publicându-și primul roman, ”Oamenii fericiți citesc și beau cafea” în regim propriu, pe platforma Kindle Amazon, în decembrie 2012. Remarcată rapid de bloggerii atenți la mediul literar virtual, a trezit interesul Editurii Michel Lafon, care i-a propus debutul în lumea editorială tradițională. Odată ce romanul său a apărut în catalogul Michel Lafon și s-a vândut numai în Franța în peste 300.000 de exemplare, a fost asigurată și traducerea lui în mai multe limbi europene, printre care spaniolă, italiană, poloneză și turcăa.
Drepturile de ecranizare au fost achiziționate de producatorul american Harvey Weinstein. Continuarea romanului se numește ”Viața e ușoară, nu-ți face griji” și poate fi achiziționată din librării.
”Oamenii fericiți citesc și beau cafea” – rezumat
A plecat din Paris să se uite pe sine. Dragostea pe care o va întalni va schimba totul.
Povestea lui Diane începe în mod brutal cu moartea soțului și a fetiței sale, eveniment care o aruncă în cea mai cumplită depresie. Totul se oprește în loc, în afara de inima ei, care continuă să bată. Cu încăpățânare. Dureros. Zadarnic.
Când cel mai bun prieten și asociat în mica afacere cu o cafenea literară la Paris, Felix, îi propune o călătorie ca început pentru o nouă viață, Diane alege să îndeplinească o mai veche dorință a fostului ei soț și se refugiază departe de lume, într-o mică așezare din Irlanda.
O întâlnire neașteptată cu un bărbat taciturn o face pe Diane să vadă din nou lumea cu încredere și cu forța regăsită.
Recenzii
”Această poveste despre împăcarea cu sine conține dialoguri convingătoare și e spusă într-un stil simplu, nepretențios, având chiar și accente de umor.” – Le Parisien
”Profund și emoționant, romanul lui Agnès Martin-Lugand sondează cu luciditate cea mai cumplită tragedie din viața unui om. O carte care te marchează.” – Susan Wiggs
Alte titluri de același autor: ”Viața e ușoară, nu-ți face griji”, ”Îmi pare rău, sunt așteptată”, ”Fericirea îmi scapă printre degete”, ”Încă aud muzica noastră în gând”, ”Ceea ce nu poate fi ascuns”