Dan Oros este Head of Marketing Google & YouTube Tech Advisor & Angel Investor. E originar din Marghita și marți, 20 decembrie, a avut o întrevedere de suflet. 600 de elevi din municipiu au aflat de la Dan Oros secretele internetului.“Am fost la școala din orașul meu natal, Marghita, un orășel de 15,000 de oameni unde am locuit în primii 18 ani. Am povestit cu 600 de elevi și liceeni despre internet, siguranța în online, dar și despre oportunitățile pe care le au la dispoziție.Dacă urmărești anumite canale media, pare că trăim în cea mai dificila perioadă pentru educație și că înainte era mult mai bine. Realitatea însă e că elevii de azi au cele mai multe oportunități și depinde doar de ei să vadă dincolo de zgomot și să profite de tot ce le oferă o lume cu adevarat conectată”.
Dan Oros a avut la Marghita sesiuni cu 4 serii diferite, cu clasele: 1-2, 3-4, 9-10 și 11-12.Reîntoarcerea la Marghita vine la câteva luni după ce Dan Oros a sărbătorit 5 ani petrecuți laGoogle & YouTube .“Sunt extrem de recunoscător că am ocazia să lucrez la produse și programe care ajută milioane de oameni, sute de mii de companii și mii de creatori și artiști în România.Cred ca poți să numeri pe degete companiile care schimbă lumea, iar Google e una dintre ele”, spunea Dan Oros cu acest prilej.
Cultură similară cu a companiilor din Silicon Valley
Dani Oros a fost elev la CN Octavian Goga, la matematică-informatică. A fost un elevi genial. Acum lucrează la Google. Actualul primar de Marghita, profesorul Marcel Sas Adăscăliții plănuia o astfel de întâlnire cu Dan Oros încă din perioada în care era directorul Colegiului Național Octavian Goga din Marghita.Intenția directorului era să multiplice modelele de succes, iar întâlnirea era menită a-i motiva pe copii, având în față un fost elev de succes. După finalizarea studiilor la Marghita, Dan Oros a studiat Informatică şi Economie & Business la Babeş-Bolyai, în Cluj Napoca şi la University College London. Ascensiunea elevului genial de la Marghita a fost în progresie geometrică, oarecum, după facultate a oferit consultanţă de management pentru IBM şi A.T. Kearney, iar apoi a fost Director Proiecte Speciale la Ana Holding. Tânărul a coordonat apoi vânzarea companiei Ana Imep către Nidec, cel mai mare producător de motoare electrice din lume. Un start-up global din Franța, BlaBlaCar, o companie despre care tânărul marghitean mărturisea pentru Forbes că „are o cultură similară cu a companiilor din Silicon Valley, acest lucru contribuind enorm la succesul global de care se bucură compania”, a avut operațiunile din România sub comanda lui Dani Oros. Tănărul a mărturisit că ceea ce a descoperit din acțiunile alături de mentori, dar și din cărți l-a ajutat să învețe foarte mult. El s-a implicat intens în programele Aspire Academy, organizaţie ce dezvoltă programe de leadership şi antreprenoriat cu profesori de la Harvard şi Stanford pentru tineri talentaţi din Estul Europei. Dani Oros face parte acum chiar din bordul Aspire Academy.