Maratonul pentru educaţie antreprenorială, un proiect național dedicat educației antreprenoriale în rândul elevilor de liceu. care s-a derulat în mai multe şcoli şi licee din Bihor începând cu luna martie, se încheie marţi, 6 iunie, printr-un concurs de planuri de afaceri realizate de elevi. Evenimentul va fi găzduit de Teatrul „Regina Maria” din Oradea, cu începere de la ora 10:30, în prezenţa unor invitaţi de renume din partea Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), reprezentanţi ai CONAF Bihor şi personalităţi locale. Vor mai fi prezenţi antreprenori cu notorietate, speakeri de renume, moderatori de impact, elevi talentați, profesori coordonatori implicați în proiect.
Evenimentul este organizat de CONAF şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, în colaborare cu Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor. Sponsori ai evenimentului sunt: Teatrul „Regina Maria”, cotidianele „Crișana” şi „Jurnalul bihorean”, Bihor Online, BihorJust, Agerpres, Metro, Banca „Transilvania”, e.on, Vodafone Romania, Microsoft Romania, Universitatea de Vest din Timișoara, NetSpace, Untold, Neversea, Creatopy, Nord Vest Bus, Corsarul, Eurocassa, Florăria „Magnolia”, Moments by Sarafoto şi Open Tribe.
BihorJust vă prezintă invitaţii festivităţii de încheiere a maratonului pentru educaţie antreprenorială din Bihor.
Juriul care va stabili care sunt câştigătorii concursului de planuri de afaceri a Maratonului pentru Educație Antreprenorială va fi prezidat de Cristina Chiriac (foto), fondatoarea „Flori de ie”, președintă CONAF, doctor în economie și autor.
Din juriu va mai face parte şi Nicoleta Munteanu (foto), vicepreședinte CONAF, ambasador al antreprenoriatului, mentor, avocat şi membru al Baroului București. De asemenea, este fondatoarea centrului educațional de excelență „Kids in business”.
Din juriu va mai face parte şi Livia Stan (foto), director de afaceri corporatiste şi fonduri europene al E.ON România. A ocupat diverse poziții în administraţia publică centrală din cadrul Ministerului Transporturilor, Ministerului Integrării Europene şi Ministerului Finanțelor Publice, inclusiv poziția de Secretar General al Ministerului Sănătății. Între 2017 şi sfârşitul anului 2018, a deținut poziția de director în cadrul Departamentului de Consultanță Fiscală și Juridică al PwC România, care face parte, de asemenea, din echipa integrată de servicii publice. A fost implicată în gestionarea unei game largi de proiecte, cu accent pe accesul la finanțare.
Dana Cireașă (foto), inițiatoarea proiectului „Maratonul pentru Educație Antreprenorială” care a pornit în județul Brăila iar în doar trei luni s-a extins în toată țara, este fondatoarea „Netspace” și „Neoprivacy”, președinte CONAF Brăila şi președinte al Asociației Specialiștilor în confidențialitatea și protecția datelor.
Bogdan Rădulescu (foto), om de succes în lumea antreprenoriatului, este co-fondator şi Chief Business Officer „Untold Universe” – unul dintre cele mai îndrăgite brand-uri și festivaluri din lume va fi prezent ca membru al juriului în cadrul Maratonului pentru Educație Antreprenorială.
Din juriul concursului va face parte şi antreprenorul Gabriel Ciordaș (foto), Fondator „Creatopy”, care își concentrează toate eforturile pe dezvoltarea unor produse tech românești care se adresează pieței globale. Prin aceste produse digitale, el îşi doreşte să-şi ajute clienții să obțină rezultate remarcabile pentru afacerile lor. Printre produsele lansate se numără „Creatopy” – o platformă de design şi automatizare pentru industria de advertising digital, „Flipsnack” – o platformă de creare a cataloagelor digitale şi „SVGator” – o platformă de design pentru animații SVG vectoriale.
Elizabeth Balla (foto), fondator „Open Tribe”, președinta CONAF Bihor, psiholog clinician, în calitate de gazdă, va fi speaker în deschiderea evenimentului. Doamna Elizabeth este o persoană ambițioasă, care crede cu tărie într-o schimbare a tinerilor din țara noastră, fapt pentru care și acționează în acest sens, investindu-și majoritatea timpului în dezvoltarea inteligenței emoționale și a spiritului antreprenorial, a generației tinere.
În calitate de speaker la maratonul pentru educație antreprenorială va fi prezent lector univ. dr. avocat Răzvan Doseanu (foto), Fondator al Societății de avocați „Doseanu&Asociații”. Cu o vastă experiență în domeniul juridic, autor a cinci excepții de neconstituționalitate admise de Curtea Constituțională din România şi a celei mai importante excepții de neconstituţionalitate admise de CCR, acesta va vorbi despre importanța vocației în alegerea profesiei.
În cadrul evenimentului va mai fi prezent şi primarul municipiului Oradea, Florin Birta (foto), tot în calitate de speaker.
O prezenţă inedită în cadrul evenimentului va fi Claudiu Keseru (foto), fondator „Solay Private Events Resort”, fotbalist de talie internaţională, care se alătură proiectului în calitate de speaker. Orădeanul are un palmers de 289 goluri la activ, în peste 700 meciuri, marcator cu Arsenal Londra în Liga Campionilor, două Hattrick-uri în Europa League şi 13 trofee câștigate. Este deținătorul recordului de goluri marcate într-un singur meci, în 1993 – 6 goluri.
În cadrul panelului vocațional al maratonului pentru educație antreprenorială, va fi prezent, în calitate de speaker, şi Eugen Pocian (foto), fondator „Corsarul”, Cheff şi somelier. A început cariera în HoReCa acum 30 de ani, în Italia, lucrând în bucătărie, ca ajutor de bucătar, iar treptat a obținut alte calificări precum sommelier, ospătar, executive cheff. În prezent este proprietarul celui mai faimos restaurant din Oradea, localul „Corsarul”, deschis în 2006 şi relocat într-un spațiu nou, în Cetatea Oradea. Eugen Pocian a intrat, în 2020, în acționariatul „Lord’s Pub”, din Pasajul Vulturul Negru, un local emblematic al orașului.
Nicolae Avram (foto), adjunct al şefului Inspectoratului Școlar Județean Bihor, va fi prezent şi el în calitate de speaker la concursul care finalizează Maratonul.
Moderatorul evenimentului Maratonul pentru Educație antreprenorială va Nicholas Cațianis (foto), actor și regizor în cadrul Teatrului „Maria Filotti” din Brăila şi al Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, trainer pentru adolescenți în cadrul Atelierului de teatru „Cireșarii”.