Salariul unui medic, din cadrul Institutului, este de aproape 15.000 de lei.
După ore în șir de audieri și percheziții patru medici de la Institutul Nasta, condus de Beatrice Mahler, au fost reținuți.Alte cadre medicale au primit control judiciar. Procurorii și polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție au descoperit că încă de anul trecut mai mulți medici rezidenți, chirurgi și anesteziști ar fi luat mită de la pacienți pentru a face controale înainte de operații, după operații, dar și pentru a face intervenții chirurgicale. Nouă persoane au fost implicate, patru medici, printre care și doi medici chirurgi cunoscuți, profesori universitari la UMF Carol Davila, au fost reținuți pentru 24 de ore, iar doi rezidenți au fost reținuți alături de el, patru cadre medicale au primit control judiciar, iar un altul nu a fost găsit, pentru că ar fi în concediu.
Managerul Institutului „Marius Nasta”, din Capitală, orădeanca Beatrice Mahler, a declarat, joi, în legătură cu cei patru medici reținuți, pentru că ar fi luat mită pentru operații, că este o infracțiune care nu este compatibilă cu profesia de medic, adăugând că „medicina este o profesie nobilă”. Ea a mai explicat că, de-a lungul timpului, au fost ședințe și discuții cu medicii, cu privire la astfel de comportamente și „ei nu au confirmat niciodată că se supun unor astfel de acțiuni”.
„În aceste zile și cu aceste evenimente, încrederea pacienților în medici este grav afectată. Pe lângă colegii noștri, care sunt sub atenția organelor penale, la „Marius Nasta” sunt alți 94 de medici, care își desfășoară activitatea într-un mod care nu cred și sper că nu este așa, nu mai lasă loc de alte fapte de natura penală”, a declarat Beatrice Mahler. Managerul spune că au fost ședințe repetate la care au participat medicii, cu privire la astfel de comportamente Ea a declarat că este „extrem de tristă că astfel de evenimente se întâmplă”, adăugând că „datoria ei esențială este să transmită atunci când este cazul de orice suspiciune de faptă penală către organele de cercetare”. „Putem face asta doar eliminând persoanele care nu au un comportament adecvat. Sunt în cercetări două dosare penale, unul pleacă de la o sesizare făcută de „Marius Nasta” în 2021, după care s-au desfășurat evenimentele și cercetările, astfel încât au rezultat inculparea anumitor persoane, dar date despre modalitate aș vrea să vă dea organele abilitate. Al doilea dosar pleacă de la o sesizare făcută la începutul anului, când unul dintre medici mi-a adus în atenție sesizarea făcută de unul dintre pacienți, și după discuția cu pacientul am trimis către secția de poliție sesizarea”, a mai spus Mahler.