Omul de afaceri prahovean Mihai Tufan, unul dintre cei mai cunoscuți comercianți de energie electrică din România, cu afaceri și în domeniul imobiliar, a fost condamnat de Tribunalul București la doi ani, două luni și 20 de zile de închisoare sub acuzația de tentativă de omor. Milionarul este suspectat că a înjunghiat de mai multe ori o directoare dintr-o companie pe care o deținea, în urma unui conflict pe care l-a avut cu aceasta. Agresiunea s-a produs pe DN1 și a fost anunțată la 112, medicii reușind să o salveze pe femeia înjunghiată.
Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, tentativa de omor de care este acuzat Mihai Tufan s-a produs pe 9 aprilie 2020, pe Drumul Național 1. Un apel la 112 anunța că o persoană, aflată într-un autoturism, oprit pe DN1, pare a fi bolnavă sau rănită.
Polițiștii care au intervenit au găsit în acea mașină un bărbat și o femeie, ambele rănite cu un cuțit.
”Din primele date s-a conturat ipoteza că bărbatul și femeia au avut un conflict, care a degenerat. (…) În baza probatoriului administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că bărbatul de 47 de ani a lovit femeia, de mai multe ori, cu un cuțit, după care s-a autoagresat”, a transmis la acea vreme Poliția Capitalei.
Potrivit gandul.info, Tufan își bănuia directoarea că ar fi delapidat o importantă sumă de bani, cu ajutorul unui token, dar și al unor semnături false. Ar fi discutat pe această temă în mașină și, enervat de răspunsurile primite, a scos din torpedou un cuțit cu lama de 11 centimetri și a lovit-o pe femeie de mai multe ori în piept. Apoi și-a provocat niște răni superficiale.
În timpul procesului, Tufan a încheiat cu victima sa un acord de mediere în ceea ce privește despăgubirile solicitate. În plus, milionarul a plătit peste 3800 de lei valoarea serviciilor medicale prestate de Spitalul Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti.
Instanța l-a obligat pe Mihai Tufan să plătească 7.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Din pedeapsa ce i-a fost aplicată, a fost redusă perioada petrecută în arest, începând cu 10 aprilie până în prezent.
Decizia de vineri, 8 septembrie, a Tribunalului București nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.