”De aici încolo, trebuie să ne facem și mai bine meseria”, a spus directorul AB Crisuri, Pásztor Sándor,“Este foarte important ca, dacă ai așteptări de la angajați și vrei ca aceștia să facă performanță, să le oferi și un loc de muncă unde să aibă condiții bune, având în vedere că la locul de muncă ne petrecem cel mai mult din timp“, a spus fostul ministru al Mediului Tanczos Barna la inaugurarea noului sediu al Administrației Bazinale de Apă Crișuri.
Imobilul ABA Crișuri are o suprafață utilă de aproape 2.500 mp, desfășurată la subsol, parter și două etaje. Lucrările, finanțate de Administrația Națională a Apelor Române, au început în 2017 și au costat 26,1 milioane lei, sumă care a cuprins și dotarea imobilului. Fostul ministru Cseke Attila a subliniat că ABA Crișuri este fruntașă între administrațiile de apă din țară la atragerea de fonduri din PNRR pentru piste pentru bicicliști pe digurile apelor. Mai precis, ABA Crișuri urmează să amenajeze, cu 15 milioane de euro, 190 de kilometri de trasee cicloturistice de-a lungul râurilor pe care le are în administrare.
Noul sediul central al Administrației Bazinale de Apă Crișuri aflat pe strada Atelierelor nr.6-8 din Oradea.
Cu spații pentru conferințe, dispecerat, depozitare echipamente și birouri special dedicate activităților de gospodărire a apelor, noul sediu este prevăzut la subsol cu două adăposturi civile iar la ultimul etaj cu o terasă potrivită pentru expoziții și evenimente în aer liber. De asemenea, accesului în clădire pentru persoanele cu dizabilități motorii este foarte ușor și bine organizat.
La inaugurare au fost prezenți și prefectul Dumitru Țiplea, fostul ministru al Dezvoltării, Cseke Attila. ex-ministrul Mediului Tanczos Barna, Pasztor Sandor, șeful ABA Crișuri.
În subsolul clădirii, ABA Crișuri a amenajat un adăpost de protecție civilă, care ar putea deservi populația Oradiei în caz de nevoie, și inspectat inclusiv de oficialii prezenți la evenimentul de inaugurare.
<Precizăm că în cursul zilei de mâine se va aproba la nivelul Guvernului un proiect de importanță majoră pentru Bihor, reabilitarea barajului de la Leșu, în valoare de 206 milioane lei, finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Proiectul vizează îmbunătățirea sistemului de apărare împotriva inundațiilor, colectarea de apă pentru nevoile agricole și de agrement, barajul Leșu fiind cel mai mare bazin de acumulare din Bihor. Proiectul de reabilitare a fost susținut prin diligențe repetate de către administrația județului Bihor și avizat de Tánczos Barna, în timpul mandatului de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor>, a transmis prefectul Dumitru Țiplea în contextul participării la inaugurarea noului sediu.