Simona Lungu (ex Kadas) din Oradea îmbină în viața de zi cu zi sportul și voluntariatul pe Ambulanță la SAJ Bihor.
Simona practică sport de la 12 ani, practic de o viață, primul sport practicat fiind kick boxing, iar apoi s-a apucat de atletism fiind antrenată de ultramaratonistul Istvan Szokolsky.
După semimaratonul de la Wizz Air Cluj Napoca Marathon 2024, atleta Simona Lungu a alergat o nouă cursă, de data aceasta 10 km la Run from Freedom Marghita. Traseul a fost diferit având în vedere că s-a alergat în pădure pe un teren accidentat.

„Pentru mine a fost un antrenament, anul acesta scopul meu este să termin cursele nu să urc pe podium. Având ìn vedere că am făcut o schimbare la antrenamente de doar câteva luni sunt mulțumită de evoluția mea. Visul meu este să alerg pe distanțe lungi. Abia la anul voi avea pretenții mai mari de la mine.”
În timpul liber Simona se implică în societate și ca voluntar pe Ambulanță.
De 1 Mai împreună cu colegii ei au vizitat Casa Alin din Chistag unde se găsesc 11 copii(6 fete și 5 băieți), abandonați.
”Din dragoste pentru Alin” este asociația fondată de Rebeca și Adrian Popovici, o Casă de tip familial ce se ocupă îngrijirea copiilor/tinerilor în vederea integrării socio-profesionale, prin promovarea modelului familial de îngrijire, prin oferirea de protectie, grijă, atentie, afectiune, apreciere, eduație, iubire, sprijin emotional, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viață independentă. În spatele acestui proiect stă o poveste mai altfel. (https://www.bihorjust.ro/asociatia-din-dragoste-pentru-alino-sansa-pentru-copiii-uitati-de-lume/ )
„Împreună cu colegii de la SAJ Bihor am hotărât să dăm o mână de ajutor celor mai puțin mai norocoși. Am pus mână de la mână și le-am dus ceea ce aveau nevoie. Ne-au așteptat cu brațele deschise. Bucuria de pe fețele lor ne-au umplut inimile de fericire. Am socializat cu ei, am jucat fotbal, badminton, cărți, etc.. Înainte de plecare am primit felicitări scrise de ei, le voi păstra pe toate. Le-am promis că ne vom reîntoarce”, a declarat Simona.
Coordonatorul acestei activități a fost domnul dr. Venter Nicolae.




