În urma întâlnirii procurorilor șefi în materia dreptului penal parte specială Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a ridicat problema dacă în sarcina persoanei care părăsește locul accidentului cu autoturismul se pot reţine în concurs infracțiuni.
Infracțiunile săvârșite sunt cele prevăzute de art. 338 alin. (1) şi respectiv art. 338 alin. (2) Cod penal, având în vedere că schimbarea poziției vehiculului implicat într-un accident de circulație reprezintă o modificare a stării locului faptei, conform Deciziei nr. 22/2022 a ICCJ – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept
În opinia INM decizia nr. 22/2022 nu duce la concluzia că simpla plecare de la locul accidentului cu vehiculul implicat în accident, fără încuviințarea poliției sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, va atrage reținerea unui concurs formal între infracțiunea prevăzută de art. 338 alin. (1) și cea prevăzută de 338 alin. (2) Cod penal, deoarece în această situație fapta de modificare a locului accidentului este absorbită în mod natural în cea de părăsire a locului accidentului.
Decizia menţionată nu a reconfigurat infracţiunea prevăzută de art. 338 alin. (2) Cod penal, ci doar a stabilit că noţiunea de modificare a stării locului accidentului include şi situaţia în care este schimbată poziţia autovehiculului implicat într-un accident de circulaţie fără acordul echipei de cercetare la faţa locului.
Doar în ipoteza în care, înainte să abandoneze locul impactului, autorul accidentului sau unul din conducătorii de vehicul implicați în accident coboară și înlătură eventuale urme de pe carosabil ori schimbă poziția corpului victimei sau bunurile rămase, se va reține și infracțiunea prev. de art. 338 alin. (2) Cod penal. 
Cod penal art. 338 (1)Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, fără acordul echipei de cercetare la faţa locului.