Pe data de 25 septembrie 2024, la Oradea, va avea loc evenimentul de lansare a Asociației Pizzerilor Napoletani din Oradea, desfășurat în incinta Restaurantului Corsarul. Scopul acestui eveniment este de a promova Pizza Napoletană în România.
Delegația APN – Associazione Pizzaiuoli Napoletani din Napoli (Italia) condus de președintele asociației Dl. Gianluca Pirro, prezent la acest eveniment, oferind participanților posibilitatea de a interacționa cu membrii asociației și de a adresa întrebări.
Acest moment marchează inaugurarea primei pizzerii napolitane autentice din țară, oferind clienților oportunitatea de a savura aromele autentice napolitane fără a fi nevoie să călătorească până în Napoli. Sub îndrumarea lui Chef Eugen Pocian, APN – Associazione Pizzaiuoli Napoletani își extinde activitatea în România, fiind deschisă tuturor pizzarilor români interesați să se alăture asociației.
În cadrul evenimentului va avea loc prima întâlnire a pizzarilor români și un prim Masterclass de preparare a pizzei napolitane organizat în România. Cursul este destinat pizzeriilor din întreaga țară, cu acces gratuit, și beneficiază de prezența unor profesioniști și pizzeri de renume internațional, care își fac debutul în România: Pasquale Poerio, Campion Mondial (2024) la categoria Pizza Contemporană & Alen Radanovic, Campion Mondial (2024) la categoria Pizza de Sezon.
Fondată în 1998 la Napoli, APN – Associazione Pizzaiuoli Napoletani are că scop protejarea și promovarea artei tradiționale a pizzaiuolo-ului napolitan la nivel global, respectând tehnici, proceduri și ingrediente specifice culturii și tradiției napolitane. Asociația se distinge prin membri activi în întreaga lume, cu filiale proprii care contribuie la recunoașterea acestei culturi tradiționale napolitane.
De-a lungul timpului, Chef Eugen Pocian de la Restaurantul Corsarul a investit în formarea echipei sale de pizzari, căutând mereu ingredientele esențiale pentru a stăpâni arta pregătirii și coacerii pizzei napolitane, reușind să invite și alți pizzari români în competiții internaționale din diverse țări europene, precum Serbia, Croația și Slovacia, inclusiv la Napoli. Chef Eugen Pocian a fost invitat de a lungul anilor să facă parte din juriul a mai multor competiții internaționale pentru pizzari.
Prin asocierea Asociației Pizzerilor Napoletani din Oradea (APNO) cu Associazione Pizzaiuoli Napoletani (APN), devenind membru al acestei prestigioase asociații, eforturile lui Chef Eugen au fost recunoscute, fiind numit Ambasador al mărcii APN – Associazione Pizzaiuoli Napoletani pentru România.
Partenerii evenimentului sunt:
- Mainardi Food, https://mainardifood.com
- Biador Aparthotel, https://biador.eu
- Distri Fresh, https://carne-online.ro
- Restaurant Corsarul, https://itl.restaurantcorsarul.ro