O orădeancă de 31 de ani a fost ridicată de polițiștii bihoreni în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile din Germania, care o căutau pentru fraudă cu fonduri COVID. Diana Covaci s-ar fi dat drept mic întreprinzător și ar fi obținut ilegal 9.000 de euro de la statul german sub formă de ajutor pentru firmele afectate de pandemia de coronavirus.
Ajutorul financiar ar fi fost obținut în luna iunie, după ce femeia a depus în luna mai o cerere la autoritățile germane. Din banii primiți, femeia ar fi transferat 7.000 de euro într-un cont din România și a cheltuit banii în interes personal.
Acuzată de fraudă, pe numele Dianei Covaci a fost emis un mandat european de arestare, în baza căruia a fost prinsă, luni, de polițiștii Compartimentului Urmăriri din Serviciul de Investigații Criminale Bihor.
”Schimbul de date şi informaţii a fost realizat prin Biroul Sirene – Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională. Poliţiştii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigaţii Criminale au prezentat-o pe femeia de 31 de ani unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis pe numele acesteia o ordonanță de reținere pentru 24 de ore”, a transmis comisarul-șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.
Femeia a fost încarcerată în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei Bihorene, iar marți va fi prezentată la Curtea de Apel Oradea, cu propunere de arestare provizorie, în vederea predării către autorităţile germane.
Acest caz este al doilea în care un bihorean este implicat în fraudarea statului german cu fonduri COVID. În ianuarie, autoritățile române au extrădat în Germania un bărbat din Cheriu, acuzat de o înșelătorie cu pagube de peste 1,2 milioane de euro.