În ultimii ani, el a sesizat potențialul pe care inteligența artificială îl poate avea în domeniul medical.După ce a participat la o conferință pe teme medicale desfășurată la Oradea, a investit într-o nouă companie: ZenAiOS, care a lansat deja o aplicație ce integrează inteligența artificială și eficientizează fluxul de lucru în spitale.În acest domeniu se ghidează după niște principii pe care le-a denumit “Legile lui Haber”, scrie https://iqdigital.ro.
Ele sună cam așa:
- A.I. does it better if it can be done. / Dacă e ceva ce poate fi făcut, A.I.-ul îl va face mai bine)
- If it can be done in software, it will. / Dacă e ceva ce poate fi făcut de software, va fi făcut.)
Despre viziunea sa curentă și proiectele în care este implicat – dar și ce sfaturi are pentru viitorii antreprenori tech cu ambiții globale – vom afla în cadrul unui moment special pe scena IQ DIGITAL Summit Oradea, unde George Haber va fi intervievat de fondatorul Upgrade 100, Dragoș Stanca, în 3 octombrie 2024, începând cu ora 12:15.
Primele sale startup-uri nu au mers. Primul business reușit a fost “cel cu DVD-uri”, așa cum apare această informație în poveștile despre cariera sa.La baza afacerii era tehnologia de compresie și decompresie a videourilor, implementată în software pentru a putea transfera material video.Firma CompCore Multimedia a vândut-o cu peste 80 de milioane de dolari.
A fost unul dintre cele mai mari exit-uri din cariera lui, dar i-a produs și un mare regret. Fiindcă astăzi, 50 de ani mai târziu, George Haber se gândește că acea idee ar fi putut deveni echivalentul Disney+, al Netflix sau al Amazon Prime, și astfel să valoreze miliarde de dolari.
<Întotdeauna am avut nebunia de a mă întreba dacă produsul care există acum este bun sau aș putea să fac eu ceva mai bun>, spune George Haber, antreprenor și speaker IQ DIGITAL Summit Oradea 2024.
Intreaga poveste a orădeanului aici: