Are 36 de ani și doi copii. Spune ca în anii 2000 a plecat în Londra pentru a munci ca spălător de vase. “Mâncăm din farfuriile clienților, dormeam în restaurant, aveam datorii pe care nu știe cum le-a rezolvat Am muncit și am tras și am reușit sa muncesc în restaurante Michelin, precum Savoy și Ritz, am fost garda de corp pentru familiile Cameron și Rothschild ( nr. celebri exponenți ai dinastiei europene de origine iudaico–germană, care a întemeiat case bancare și financiare europene începând cu sfârșitul secolului al XVIII-lea), a mărturisit Chef George Furdui într-un clip în care orădeanul se revolta ca romanii care îl susțin pe Călin Georgescu sunt numiți “pleava societății” de un post național de știri. Orădeanul a gătit pentru familii importante din Londra de la David Bachkam, Diego Costa, fotbaliști de la Chelsea. Azi s-a întors acasă, la Oradea și oferă servicii de consultanță pentru restaurante, hoteluri și cafenele, ajutându-i să-și dezvolte potențialul și să creeze experiențe culinare deosebite .Ceea ce impresionează însă la orădeanul care a lucrat în cele mai luxoase restaurante din Londra e faptul ca, cu discreție, oferă mii de porții de mâncare oamenilor sărmani din oraș. Iar în acest zile, după sute de ore ca căutări, a reușit sa găsească o casa pentru trei copilași din Sacadat. A ales acum sa vorbească despre inițiativele sale pentru ca și alți orădeni sa i se alăture lui și nasului lui, Aurel Zaha, pentru ca tot mai multi oameni care au nevoie sa se poată bucura de o masa calda.
“Fac împreună cu nașul meu foarte multe fapte bune în liniște și nu trebuie să le știe nimeni, însă unele trebuie făcute în mare gălăgie pentru a se alătura cât mai multă lume, în situații cum e cazul acestor copii și acțiunea cu meniurile pe 12 luni pentru sărmanii orașului Oradea”, a motivat George Furdui de ce a ales acum sa ceara sprijinul orădenilor.
În urma demersului lui George Furdui, trei copilași din sacadat, împreună cu părinții, “au apartamentul lor cu chirie, unde vor avea lumină, căldură și toate ce au nevoie pentru a crește într-un mediu curat și sănătos ..Mâine orele 13:00, am organizat un mic party de casă nouă pentru copilași la ei acasă. Ne pregătim cu tort, tematică, Happy Meal-uri, Mc’Donalds, jucării și toate cele. E o surpriză pentru ei ! Merită aceste suflete nevinovate ! “, a descris orădeanul maniera în care se pregătește să-i primească pe micii locatari în noua lor casa. Multi orădeni sunt gata sa i se alăture. George Furdui a povestit ca a fost ” o săptămână nebună până i-am rezolvat cu apartamentul, fiind refuzați de toată lumea. Poveste lungă ! Începând de mâine ( azi 12 ianuarie n.r) orele 15:00, toți care doriți să îi ajutați cu orice, mă contactați și vă îndrum. Vă rog să faceți pachete și să le duceți voi, deoarece timpul nu îmi permite să mă ocup zilnic de această problemă. Locația e foarte simplu de găsit.Nu le-a mers aragazul, s-a reparat, nu e bună mașina de spălat, am rezolvat alta, le-am dus și cuptor cu microunde și prăjitor de paine, mâine ducem și un pat de copil donat de un prieten. Dacă doriți să donați să strângem bănuții p pentru chiria copiilor pentru 12 luni, îmi scrieți în privat, avem acum 5.815 lei. Chiria este 1750 lei ( luna ), contractul este pe mine, oricine dorește să doneze, îl poate vedea. Se achită în data de 10 a fiecărei luni. Cheltuielile le plătește tatăl copiilor.Ar mai avea nevoie de 2-3 oale, 2-3 tigăi, câteva pahare, niște farfurii, ustensile bucătărie, tacâmuri, uscător haine, ochelari fetiță foarte importanți, lighean, detergent lichid, șampon copil, cremă, dezinfectante, hăinuțe, pampers, lapte praf, jucarii, lenjerii pat, samd. Și de ce mai credeți voi ca au nevoie 3 copilași de 5 ani, 7 ani și de 11 luni !Sunt deplin recunoscător tuturor pt toată implicarea și mai ales celor care au donat și au fost alături de ei cu adevărat, nu doar cu vorbe.Vor fi cheltuieli destul de mari în continuare, vreau să fiu alături de ei și ajutorul vostru va conta. Urmează să văd ce pot face pt educația lor și să fie și ei ca toți copilașii noștri, acceptați în societate !Mă înclin, Oradea !”, a transmis George Furdui, convins ca impreună în orașul nostru, putem face foarte multe, dar doar împreună cu Dumnezeu putem reuși orice ! “Vreau sa mulțumesc în mod special Gabriela Moza ( Gabi Imobiliare ), unicul agent imobiliar care m-a contactat, care a vrut să ne ajute și care ne-a și ajutat ! “, a transmis orădeanul.
În delegația Marii Britanii, ca invitat, la celebrul concurs internațional Bocuse D’or 2023 în Lyon, alături de cei mai faimoși bucătari din lume
Orădeanul iei povestește întreaga experiență profesionala dobândită departe de casa pe site-ul sau:
“Sunt Chef George Furdui și pasiunea mea pentru arta culinară a început încă de mic copil. Încântat de arome și fascinat de combinațiile ingenioase de ingrediente, am știut că gătitul va deveni o parte integrală a vieții mele.
Încă de la începuturi, am hotărât să-mi extind cunoștințele într-unul dintre cele mai renumite centre culinare din lume – Londra.
Primul meu job a fost în bucătăria celor de la The Rose, în Fulham, Chelsea ca spălător de vase, după care a urmat experiența acumulată la Savoy, Oblix, Falcon, BRGR London, Fat Duck, absolvirea Masterclass-ului Le Cordon Bleu din Londra alături de Chef Richard Hawke și alți invitați Nestlé, a Masterclass-ului Marco Pierre White, și Masterclass-ului de la Ritz Hotel.
Am avut privilegiul de a face parte din delegația Marii Britanii, ca invitat, la celebrul concurs internațional Bocuse D’or 2023 în Lyon, unde am cunoscut cei mai faimoși bucătari din lume, iar la prestigiosul Masterclass Le Cordon Bleu din Londra, am avut ocazia să învăț de la cei mai buni bucătari și să descopăr secretele bucătăriei de înaltă calitate.
După finalizarea Masterclass-ului, am primit oportunitatea extraordinară de a lucra ca Chef de Partie la celebrul Savoy Hotel din Londra. Acolo, am fost martor la arta și perfecțiuneagastronomică, am învățat cum să coordonez echipe de bucătari talentați și să pregătesc preparate deosebite pentru oaspeții hotelului.
Experiența la Savoy Hotel m-a transformat într-un chef încrezător, pregătit să îmi pun amprenta în lumea culinară. Însă, am simțit nevoia să explorez și alte orizonturi, așa că am hotărât să mă alătur echipei restaurantului Oblix at the Shard.
La Oblix, în câteva zile de probe alături de Chef Ryan, am descoperit un concept culinar inovator, care combină bucătăria internațională cu ingredientele locale de calitate superioară. Am avut privilegiul de a crea preparate sofisticate și inovatoare, sub îndrumarea unor chefi talentați și creativi. Acolo, am învățat să aduc un strop de magie în fiecare farfurie, să surprind și să încânt simțurile oaspeților noștri. Nu a durat foarte mult deoarece nu am fost hotărât 100% să iau acest job și am strâns mâna cu Chef Ryan Brown. Poate nu a fost momentul pentru mine.
Cu timpul, am simțit că este momentul să mă întorc unde mi-e sufletul și să împărtășescexperiența și cunoștințele acumulate cu alți profesioniști din industria HoReCa, acasă la Oradea. Astfel, am început să ofer servicii de consultanță pentru restaurante, hoteluri și cafenele, ajutându-i să-și dezvolte potențialul și să creeze experiențe culinare deosebite.
Dar nu m-am oprit aici. Mi-am dorit să mă conectez mai direct cu oamenii, să le ofer o experiență culinară exclusivistă și personalizată. Astfel, am extins serviciile mele și am început să ofer catering exclusivist pentru evenimente private.
Alături de o echipă de bucătari talentați și profesioniști din domeniul ospitalității, am creat meniuri personalizate și am oferit experiențe gastronomice unice pentru clienții noștri. Fiecare eveniment a devenit o ocazie de a aduce un strop de rafinament, eleganță și bucurie în viața oaspeților noștri.
Povestea mea este una de pasiune, perseverență și dedicare față de arta culinară. Cu experiența internațională acumulată la Londra în toți acei ani de muncă asiduă și de sacrificii enorme, îmi propun să impresionez și să inspir atât profesioniștii din industria HoReCa, cât și clienții mei.
Sunt George Furdui, și sunt aici pentru a aduce un strop de magie culinară în viața voastră”