Baciu Andrada-Alice – masterand la Siguranță și securitate agroalimentară, Crainic Georgiana-Raluca – studentă la Controlul și expertiza produselor alimentare și Curta Ruben-Emilio – student la Tehnologia prelucrării produselor agricole. Ei sunt echipa „Innovativa”, de la Departamentul de Ingineria Produselor Alimentare din cadrul Universității din Oradea, a fost premiată la un concurs național fiindcă a creat o gustare sănătoasă, botezată „Dreamy Bites” (n.r. – gustări de vis).Oradea a luat Premiul Special al sponsorului Multivac. Mâncarea are la bază fulgi de ovăz, fructe, miere și alune, fortificată cu extract concentrat de fructe de Prunus laurocerasus, les ca ingredient deoarece a prezentat valori extrem de mari la evaluarea făcută din punct de vedere a prezenței compușilor bioactivi, produs printr-o tehnologie inovativă de concentrare la rece, care permite păstrarea tuturor compușilor bioactivi.
S-a întâmplat la cea de a IX-a ediție a „Ecotrophelia” care a avut loc în perioada 15-17 iunie la Iași, la Universitatea de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad” și organizată în colaborare cu Asociația Specialiștilor de Industrie Alimentară din România. În competiție s-au înscris 12 echipe din cinci centre universitare, formate din studenți și profesori coordonatori.
„Miza a fost realizarea unui produs alimentar nou, inovativ, sănătos și sustenabil”, a precizat conf. univ. dr. ing. Adrian Timar, cadru didactic al Facultății de Protecția Mediului, „antrenorul” echipei studenților orădeni, potrivit unui comunicat trimis marți de Universitatea din Oradea.