Această măsură ar urma să fie aplicată în parcuri, locuri de joacă şi staţii de autobuz acoperite. Este vorba despre orașul Cluj Napoca, potrivit publicației locale Gazeta de Cluj. Modelul e cel din Milano, iar autorităţile locale se aşteaptă la dezbateri intense pe această temă, așa cum au existat și în Milano la începutul acestui an. Primarul Emil Boc, a explicat că autorităţile doresc să protejeze sănătatea locuitorilor şi calitatea aerului prin această măsură. Interdicţia fumatului ar viza în special parcurile mici, unde este dificil de evitat fumul. Se vor amenaja spaţii speciale pentru fumători, similare celor din aeroporturi, pentru a nu deranja pe ceilalţi.
Pe lângă parcuri, interdicţia se va aplica şi în locurile de joacă, bazele sportive, pistele de alergare, terenurile de sport şi staţiile de autobuz acoperite. „Analizăm cadrul legal în acest moment. Va fi o dezbatere publică, ne aşteptăm la dezbateri furtunoase. Împreună vom găsi o soluţie comună. Este un semnal de evoluţie pentru o mai bună calitate a vieţii în oraşele noastre”, a mai explicat primarul Clujului. Părinţii sunt de acord cu iniţiativa. „E dăunător pentru copii mai ales. Când eşti mare, eşti adult, sunt propriile decizii, dar pentru copiii mici plămânii sunt încă în dezvoltare, clar nu e ok”, a declarat o mamă. Citeşte întreaga ştire: Fumatul în spațiile public poate fi interzis în Cluj, pe modelul din Milano. Noua regulă se va aplica în parcuri, locuri de joacă și stații de autobuz . Măsura din Cluj-Napoca este inspirată de o iniţiativă similară din Milano, unde fumatul în aer liber este permis doar la o distanţă de cel puţin 10 metri de alte persoane, cu amenzi de până la 240 euro. Citeşte întreaga ştire: Fumatul în spațiile public poate fi interzis în Cluj, pe modelul din Milano. Noua regulă se va aplica în parcuri, locuri de joacă și stații de autobuz
Site-ul bihorjust.ro şi conținutul acestuia sunt protejate de Legea drepturilor de Autor din România şi de dispoziţii privitoare la copyright aplicabile în alte teritorii din afara ţării. Preluarea de pe site-ul bihorjust.ro a materialelor (text, foto şi/sau video) purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală se poate face doar cu citarea sursei, cu URL/hyperlink, în limita a 250 de semne.