Comunitatea din Țara Beiușului se mobilizează și vine în ajutorul unui copilaș greu încercat. <Tatiana este fetița din Hinchiriș care a trecut prin 13 operații și căreia, la un moment dat în țară i s-a zis că singura soluție este amputarea piciorului.La începutul anului viitor ea trebuie să meargă iar la Viena la consult, tratament și să i se schimbe orteza.Anul trecut parintii au luat credit si le-a fost tare greu, i-a mai ajutat Fundatia Mereu Aproape de cateva ori, dar cât timp crește, e enevoie continuă de ajutor.Minunea e că Tatiana merge și are șanse să meargă bine și foarte bine. Ea, copilul care era să își piardă piciorul.Doamne ajută-ne să ajutăm și pruncii ăștia să se facă bine!>, spune Claudia Buran, profesorul care s-a pus în slujba cazurilor umanitare din zonă. Duminică se organizează un nou târg caritabil pentru a o susține financiar pe Tatiana să ajungă în Viena.
RO54RNCB0034116032990012
ASOCIATIA AVRAM IANCU
sau BTPAY/revolut Claudia Buran, Cristina Berhencz, Alexandra Lukacs Alexandra
Cash Liana Costiug.
Din cei 11 ani de viață, Tatiana a petrecut nouă încercând să redevină un copil normal. Fetiţa a fost operată greșit de șase ori după o fractură, scria site-ul Fundației Mereu Aproape.
Unica soluție propusă de chirurgi români a fost amputarea sub genunchiul dreapt. Însă, după două operații la Viena, Tatiana are piciorul drept, doar că este încă scurt. Pentru a recupera lungimea, copila mai are nevoie de două operații în Austria. Și de donatori generoși. Tatiana avea doi ani când a căzut din pat. Fractura de atunci, de la piciorul drept, încă o chinuie și îi chinuie și familia.
Tatiana a fost operată greșit de șase ori
Până în 2017, Tatiana a suferit șase operații în România. Toate au fost erori. În loc să fie vindecată, a rămas cu glezna deformată și cu piciorul mai scurt cu nouă centimetri
Remus Sere, tatăl Tatianei: „Prima dată am umblat cu ea la Oradea, Cluj, Timișoara, București și acolo ne-o spus că nu se mai poate face nimic. Numai dacă îi taie piciorul. De unde trebuia amputat? De la gleznă.”
Cu sprijinul donatorilor din Campania „Vreau să ajut” și cu împrumuturi la bănci, părinții au dus-o pe Tatiana la Viena. Să-i salveze piciorul și să recupereze nouă centimetri pierduți din lungimea membrului, drept urmare a erorilor medicale repetate.
Remus Sere, tatăl Tatianei: „Din prima ne-o promis cinci centimetri, ne-o făcut. Și acum sperăm că și diferența ne-o rezolvă.”
Tatiana a purtat un dispozitiv implantat care avea o cheiță. De trei ori pe zi, mama Tatianei învîrtea acea cheiță, cum o instruiseră medicii vienezi, ca să lungească piciorul copilei. Așa a recuperat Tatiana mai bine de cinci centimetri din cei nouă.
Remus Sere, tatăl Tatianei: „Ce înseamnă pentru un părinție să își știe copilul bolnav? E un lucru pentru mine foarte dureros. Aș prefera să fiu eu.”
Remus si Maria Sere sunt oameni luptători. Au doi copii si un venit net lunar de nici trei mii de lei. Mai vând lapte și caș de la văcuțele lor ca să supraviețuiască. Și ca să își vindece copilul bolnav. Și de și-ar fi vândut casa nu ar fi adunat cât au cheltuit pe sănătatea Tatianei în ultimii ani.