Tenorul Ştefan von Korch a fost singurul solist român în China Tour 2023, primul turneu al unei orchestre simfonice iberice în China.
S-a născut și a copilărit la Șinteu, iar mai târziu a studiat la Liceul de Muzică din Oradea.Tatăl german, mama slovacă. <Amândoi părinții s-au născut în România, dar părinții lor au venit din acele zone. Am petrecut mai mult timp cu mama mea, pentru că tatăl meu era foarte ocupat cu serviciul. Stând mai mult pe lângă mama, am învățat foarte mult limba slovacă. În zona noastră, aproximativ 95% din populație este de naționalitate slovacă>, spunea artistul.
După 27 de concerte şi 48 de zile pe pământ asiatic, tenorul Ştefan von Korch a încheiat cu succes turneul întreprins alături de orchestra spaniolă Reino de Aragón în China. Solistul şi cei peste 60 de muzicieni prezenţi în turneu şi-au luat rămas bun de la publicul local în impresionantul Shengyang Shengjing Grand Theatre, unde au fost ovaţionaţi minute în şir.felul în care spectatorii ne-au primit în fiecare oraş ar stârni emoţiile oricărui artist. Publicul a rezonat cu programul pus la punct de dirijorul Ricardo Casero şi a fost deosebit de receptiv. A fost un nou prilej de a împărtăşi universalitatea muzicii, pentru care transmit mulţumiri tuturor celor implicaţi.”
Odată cu noua stagiune, solistul îşi va continua activitatea pe scene ale operelor şi filarmonicilor naţionale şi dar şi pe pe scene din afara ţării. La nivel naţional, tenorul este frecvent aplaudat pentru interpretarea partiturii de tenor din celebra cantată “Carmina Burana,” pentru care vocea sa este considerată un reper, pentru rolul Camille de Jolidon din cea mai recentă montare a operetei “Văduva veselă”, regizată de Andrei Şerban şi denumită “Văduva veselă 2.0” si pentru alte lucrări de referință al repertoriului operistic si vocal simfonic.
Până în prezent cariera tenorului include apariţii în trei premiere naţionale: opera “I Purtinani” de Vicenzo Bellini (Cluj Napoca 2016), opera “La Sonnambula” de Vicenzo Bellini (Târgu-Mureş 2018) şi Messa di Gloria de Rossini (Bucureşti 2019). Acestora le se alătură roluri de marcă în opere şi operete prezentate pe cele mai mari scene din România: Falstaff, Bărbierul din Sevilla, Elixirul dragostei (Opera Naţională Bucureşti), Rigoletto şi Văduva veselă şi Văduva veselă 2.0 (Opera Naţională din Iaşi), Rigoletto şi Bărbierul din Sevilla – Opera Română Cluj-Napoca şi altele.Singurul artist român printre cei 60 de soliști iberici, bihoreanul spune că:
Maestrul Ricardo Casero, pe lângă faptul că era un dirijor foarte bun și experimentat, a fost și un om de o calitate deosebită, am avut plăcerea să discut cu el despre diferite subiecte . Că și artist în momentul în care te afli printre atâția oameni noi este un sentiment foarte frumos, mai ales când știi că toți sunteți dedicați unei singure cauze și anume muzica. Chiar dacă am fost de naționalități diferite, am rămas o familie, și vom ține mai mult sau mai puțîn legătură.