Europarlamentarul a fost, cu mulţi aniîn urmă, hirotonit la Oradea, iar apoi a slujit în Statele Unite ale Americii. În 2019, Episcopia Greco-Catolică de Oradea a decis ca Terheş să fie “eliberat de exerciţiul funcţiilor sacerdotale”, adică nu mai poate sluji ca preot greco-catolic, pe perioada implicării sale în politică. Este vorba, practic, de o suspendare a lui Terheş, nu de o excludere (caterisire), astfel că, după ce starea de incompatibilitate e înlăturată, el va putea fi reevaluat de Biserică. Aflat la al doilea mandat de parlamentar, Cristian Terheș vrea să devină Președintele României.A intrat în PSD, şi-a dat demisia din PSD, partid pentru care a candidat la alegerile europarlamentare şi a obţinut un mandat, s-a înscris în Grupul ECR (Grupul Conservatorilor şi Reformistilor Europeni), din care face parte ECPM (Mişcarea Politică Creştină Europeană), partid politic european la care este afiliat PNŢCD. Candidatura sa din 2020 la alegerile europarlamentare pe listele Partidului Social Democrat a fost urmarea unui Protocol între PSD şi PNŢCD.
Cristian Terheș își lansează candidatura la prezidențiale duminică, în concurență cu George Simion și anunță un nou ”pol suveranist”
Cristian Terheș își lansează candidatura la prezidențiale duminică, începând cu ora 13:00, transmite Partidul Național Conservator Român, al cărui lider este Terheș, într-un mesaj publicat sâmbătă pe Facebook.ansarea candidaturii lui Terheș are loc în directă competiție cu George Simion, după ce Terheș a deschis lista partidului extremist AUR la alegerile europarlamentare:
”(…) Puterea unui președinte stă în măsura în care se apleacă asupra nevoilor oamenilor, în care este atent la respectarea Constituției și buna funcționare a autorităților publice, dar și în cât de determinat e și drept stă atunci când discută cu alte state și reprezintă România”, a scris Terheș într-o scrisoare publică distribuită pe Facebook.