35.000 de locuitori din întreaga zonă Ștei sunt deservi’i de unitatea spitalicească.
În noiembrie, Primăria Ștei anunța chetă publică, avea nevoie de sponsorizări de peste 840.000 lei pentru cofinanțarea unui proiect de 8,36 milioane lei, sumă pe care altfel risca să-l piardă. Bani din buget nu mai erau, deoarece fuseseră deja distribuiți . Proiectul a fost depus în 2021 și aprobat la finele acestui an, cofinanțarea trebuia asigurată până la sfârșitul lui decembrie. Cheta publică părea singura soluție, fiindcă timp fizic pentru un credit nu mai era.
Acum, Primăria Ștei anunță că a reușit să asigure cofinanțarea în valoare de 843.000 lei (aprox 10% din valoarea totală de 8.360.000 lei, pentru proiectul de dotări cu aparatură medicală destinată Spitalului Orășenesc Ștei, prin programul „Asigurarea calității servicilor medicale”.O mare parte din logistica proiectului va deservi Secția de îngrijiri paliative.
Mai mult de un sfert din acești bani de cofinanțare au fost donați de către sponsori în urma acțiunii de colectare de fonduri.
<VĂ MULȚUMIM, tuturor celor care v-ați implicat în finalizarea acestui important proiect, prin donațiile dumneavoastră!Dumnezeu să vă binecuvânteze!>, a transmis primarul Șteiului, Iulian Balaj. Printr-un alt proiect, în anul 2019, Primăria Ștei, împreună cu conducerea spitalului a achiziționat un aparat de radiologie digital, foarte performant (valoare 1.150.000 lei), care permite efectuarea unor imagini digitale de înaltă calitate ce pot fi stocate, vizualizate în timp real, transmise și eliberate pacientului în format digital.
Ieri, Primăria Ștei a realizat recepția la terminarea lucrărilor a noii clădiri a Ambulatoriului Spitalului (proiect în valoare de 3.929.086 lei), urmând ca de la începutul anului 2024 să fie preluat în administrare și dat în folosință de către spitalul nostru.
Prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Primăria orașului Ștei a semnat contractul de finanțare pentru două proiecte importante, (valoare totală 6.645.251 lei), a căror lucrări vor demara la începutul anului viitor și prin care vor fi reabilitate toate cele 3 corpuri de clădiri din incinta spitalului (C1, C2 și C6).
Nouă Secție de Balneologie a spitalului este în construcție, iar stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la peste 80%. Clădirea este dotată cu două ascensoare pentru personal și are un bazin de recuperare apă geotermală, provenită din forajul 3002 din apropiere. Proiectul beneficiază de toată aparatura și dotările logistice necesare.
<Pe finalul acestui an, au fost introduse la spital rețetele de gaz și apă geotermală (adusă din forajul 3010), două utilități foarte importante și prin care se vor reduce cheltuielile de funcționare.Mulțumim conducerii și personalului spitalului nostru, personalului primăriei și consilierilor locali, precum și tuturor celor care ne-au ajutat și au fost alături de noi în dezvoltarea și buna funcționare a Spitalului Orășenesc Ștei, pe care, în anul 2012, l-am găsit închis, când am preluat conducerea orașului>, spune primarul.