Primăria Ștei a demarat procedura de colectare de fonduri, prin sponsorizare, pentru a asigura cofinanțarea cu 843.000 lei a unui proiect de achiționare a echipamentelor și aparaturii necesare Spitalul din Ștei care are o adresabilitate la peste 35.000 de persoane.Cu aceste dotări predominant dedicate medicinei de investigație, oamenii din zonă nu ar mai fi nevoiți să se deplaseze în alte orașe pentru aceste investigații,Spitalul din Ștei ar deveni cu adevărat conectat telemedical la arhitectura noului sistem de sănătate al consorțiului spitalisc din Bihor. <Pentru a obține o parte cât mai consistentă din cofinanțarea proiectului vom avea nevoie de sprijinul fiec[rui om de bine din zon[. Fiecare leu depus va atrage încă 9 lei de la Ministerul Sănătății>, explică primarul :teiului Iulian Balaj cum va funcționa procedura demarată după ce a fost aprobată de Consiliul local în 26 octombrie.Cei 843.000 lei ar asigura cofinanțarea cu 10% a unui proiect foarte important pentru toază zona Șteiului. Valoarea totală a proiectului este de 8.360.000 lei, iar suma de 7.517.000 lei este finanțată din fonduri de la Ministerul Sănătății. <Colaborarea dintre Primăria și Consiliul Local al orașului nostru și Spitalul Orășenesc Ștei a adus în ultimii ani o dezvoltare a acestei instituții medicale și, implicit, a dus la ridicarea calității actului medical.Primăria a câștigat și are în implementare mai multe proiecte din fonduri europene care vor contribui la modernizarea spitalului.Încă de anul trecut, Spitalul Orășenesc Ștei, în colaborare cu Consiliul Local Ștei au depus un proiect, la Ministerul Sănătății, solicitând finanțarea dotării cu aparatura și logistica medicală.. Aceste dotări predominant dedicate medicinei de investigație(COMPUTERUL TOMOGRAF( foto 2), ECOGRAFELE, ANALIZOARELE), ar oferi celor peste 35.000 de locuitori ai zonei posibilitatea efectuării unor investigații prompte, reale și de calitate, dar și oportunitatea obținerii mai multor opinii telemedicale prin sistemele performante de digitalizare. Locuitorii Zonei Ștei nu ar mai fi nevoiți să se deplaseze în alte orașe pentru aceste investigații, iar presiunea pe unitățile medicale din acele localități, ce efectuează acum aceste servicii medicale, ar scădea foarte mult.Spitalul din Ștei ar deveni cu adevărat conectat telemedical la arhitectura noului sistem de sănătate al CONSORȚIULUI SPITALICESC AL JUDEȚULUI BIHOR, creat prin parteneriatul tuturor spitalelor. Medicina(diagnoza și prevenția) în orașul nostru ar putea face progrese mari spre performanțe reale. În lista cu dotările finanțate prin proiect sunt cuprinse și „50 DE PATURI CU AJUSTARE ELECTRICĂ ȘI NOPTIERĂ”, care ar asigura un confort superior pacienților, dar ar aduce și facilități ergonomice personalului sanitar.
Pentru a obține o parte cât mai consistentă din cofinanțarea proiectului VOM AVEA NEVOIE DE SPRIJINUL FIECĂRUI OM DE BINE, din Ștei, din zona noastră sau din județul Bihor.
Agenții economici, ONG și persoanele fizice, sunt invitate de către Primăria și Consiliul Local, dar și de către Spitalul orășenesc, la o ACȚIUNE DE COLECTARE DE FONDURI, pentru a aduna o suma cât mai consistentă din cofinanțarea în valoare de 843.000 lei.
Sponsorii vor putea să doneze banii, care se vor strânge într-un cont special al Primăriei Ștei, în baza unui contract de sponsorizare, iar procedura va fi aprobată de către Consiliul Local Ștei, prin HCL, emis în baza Legii 32/1994. În cel mai scurt timp, vom publica toate procedurile și documentele necesare acestei ample acțiuni, prin care, CU AJUTORUL DUMNEAVOASTRĂ, VREM SĂ MODERNIZĂM SPITALUL NOSTRU!>