Marian e jandarm în viața de zi cu zi. El a lucrat la reconstruirea spitalului din satul Ruguburi, dar s-a implicat și în pregătirea mesei pentru 1300 de copii din satul ugandez. Între jandarm și o micuță orfelină abandonată la naștere s-a creat o legătură de suflet. O poveste emoționantă relatată de pagina de socializare a Jandarmeriei Române:
– Masiko, i-a spus fetița întinzându-i mânuța.
Chipul ei trist l-a impresionat pe Marian. Abia ce ajunsese în Uganda.
A aflat că micuța Masiko, care în dialectul local înseamnă “speranță”, fusese abandonată la naștere și lăsată în singurul orfelinat din zonă.
A luat copilul în brațe și și-a promis că atât timp cât va sta în Uganda va face tot posibilul să îi ajute pe acei copii.
Și-a luat salopeta și, cot la cot cu ceilalți voluntari și localnici, a început să lucreze la reconstruirea spitalului din satul Ruguburi.
Și oricât de obosit era, când termina lucrul, intra în bucătăria improvizată din rogojini și gătea pentru cei 1300 de copii din satul ugandez.
Așa a fost în fiecare zi, Marian “hrănindu-se” cu bucuria pe care o vedea în ochii copiilor atunci când erau fericiți, fericiți că au o masă caldă.
Masiko l-a însoțit peste tot. A zâmbit, a cântat, s-a jucat… localnicii spuneau că era prima dată când a putut fi văzută zâmbind.
De fapt, ea era și cea care anunța copiii că este gata masa… MATOKE, MATOKE, era cuvântul prin care aceștia erau chemați să mănânce, un fel de tocăniță de banane, pe care Marian a învățat să o gătească de la localnici.
Despărțirea de copii a fost grea. Lacrimi au fost și din partea lui Marian, dar mai ales a copiilor, care au primit promisiunea că la anul acesta se va întoarce împreună cu cei doi copii ai lui.
El este Marian, un om simplu, generos, al cărui chip emană blândețe și bunătate.
Așa este el, un om care își dedică timpul pentru a oferi ajutor oamenilor de pretutindeni.
Marian, jandarm în cadrul structurii din Sălaj, tocmai s-a întors din Uganda, acolo unde a ajutat la reconstrucția unui spital, acolo unde a oferit speranță și zâmbet unui număr de 1.300 de copii.
Felicitări, Marian!