Din 2 septembrie 2024, asteroidul care orbitează în jurul Soarelui între planetele Marte și Jupiter, cu numărul 673014, poartă numele lui Kiss Kósa Attila.
Imaginea atașată cu poziția planetei a fost realizată de Jet Propulsion Laboratory (JPL) din Pasadena, California, și, după cum se poate vedea, corpul orbitează relativ aproape de Marte. Kosakisattila 673014 face parte din grupul Hungaria, aceste planete sunt în mare parte metalice și foarte reflectorizante. Printre alți membri ai grupului Hungaria se numără 2047 Smetana, 4483 Petofi, 3103 Eger, 3043 San Diego, 2001 Einstein și altele.
Kósa-Kiss Attila din Salonta este membru al Societății Astronomice Maghiare și al Societății Meteorologice Maghiare. Până în prezent, a efectuat peste 100 000 de măsurători vizuale a 670 de stele variabile, a observat 100 de stele variabile și comete și a ținut cursuri de astronomie pentru mai mult de 10 000 de persoane.
Kósa-Kiss Attila, născut în 1954, a absolvit Liceul Hidrometeorologic din Arad. Efectuează în mod regulat observații meteorologice și geofizice astronomice, rezultatele observațiilor sale fiind publicate în reviste de specialitate maghiare, austriece, germane, franceze, engleze și americane. Din 1983 este membru al EQLP (Earth Quake Light Project – Observarea fenomenelor luminoase induse de cutremure). În 2003, a primit Premiul Kulin György din partea orașului său natal, iar în 2014, din partea Societății Astronomice Maghiare, iar în 2015, a primit Premiul Observatorul Meteorologic al Anului din partea Societății Meteorologice Maghiare. Kósa-Kiss Attila este în continuare recunoscut la nivel internațional ca fiind cel mai bun observator meteorologic din România, potrivit experților britanici. Descoperirile și observațiile sale, pe care le înregistrează în permanență în fiecare zi, sunt recunoscute în mediile profesionale. Următorul său proiect va fi publicarea unei volum, continuarea cărții sale “Lumea înstelată”, publicată în 2003.Domnia sa a primit din partea primarului Torok Laszlo premiul Pro Civitas , premiul creat cu scopul de a atrage atenția asupra celor care educă, lucrează și contribuie la comunitate, dar niciodată cu scopul de a se evidenția, ci mai degrabă pentru a-i face pe ceilalți mai fericiți.