Presa și școala. Două pasiuni care au devenit profesii pe care le practică la nivel înalt. Călin Popa vine dintr-o familie de profesori de la școala din Sudrigiu: Mariana și Valer Popa. Astfel că prima opțiune a venit natural. A ales să devină profesor. A lucrat ca redactor la ziarul Crișana. De peste 20 de ani conduce postul National TV din poziția de director. În plus, e profesor doctor la Școala Gimnazială nr. 59 din București. Din această poziție a lansat la Sala Dalles primul volum al monografiei școlii unde activează, prima de acest fel al unei unități de învățământ din București.
Lansare cu vedete
Volumul a fost prezentat în cadrul unui eveniment organizat de către reprezentanții Școlii Gimnaziale Numărul 59, împreună cu elevii, pentru a marca Ziua Națională a României.
“Primul volum prezintă cadrul natural în care se regăsește școala, în speță cartierul Ghencea din Sectorul 6 al Capitalei, file din istoria recentă a cartierului bucureștean, particularități ale amplasamentului, resursele materiale ale școlii, resursele umane, foști directori ai instituției din 1982 până în prezent. De asemenea, în ordine alfabetică sunt înscriși în lucrare toți profesorii, toate cadrele didactice, personal didactic auxiliar, personal nedidactic.
De asemenea, foști absolvenți și m-aș referi aici la marea campioană, Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii, de asemenea, Mihai Găinușă, om de radio și televiziune, Marius Florea Vizante, cunoscutul actor Gheorghe Ifrim, de asemenea, Rodica Horobeț și nu în ultimul rând mulți alți absolvenți, foști olimpici ai școlii, în special la informatică, matematică, fizică“, a declarat, pentru Național TV, Călin-Mircea Popa, autorul monografiei.
În același context, directoarea școlii, Paula Copăcel, a spus că volumul este o adevărată carte de vizită a instituției de învățământ. În opinia sa, acest volum va deschide noi orizonturi pentru unitatea de învățământ, inclusiv din perspectiva vizibilității.
Printre cei prezenți la eveniment s-a aflat și comentatorul sportiv Ilie Dobre care a transmis felicitări autorului, ținând să precizeze că această “monografie cred că va reprezenta un reper de suflet și de inimă pentru întreaga existență a școlii bucureștene numărul 59, o școală care a dat vedete de talia Cristinei Neagu.”
Fost elev al Școlii Gimnaziale nr. 59, actorul Marius Florea Vizante a mărturisit la Național TV că “primul impuls când am deschis lucrarea domnului profesor doctor a fost să caut lista cu foștii mei profesori, să îmi aduc aminte de dumnealor, unora le-am uitat și numele, au trecut 40 de ani și pe de o parte e o chestie emoționantă, ține așa mai degrabă de factorul emoțional, uman, sentimental, de fapt, este o sămânță care sădită și crescută bine dă roade peste timp și uite că sunt personaje notabile care au ieșit din școala noastră și ele sunt notabile și datorită profesorilor.”
Autorul spune că monografia va avea și volumul al doilea și, probabil, al treilea, astfel încât pe 9 mai, de ziua școlii, să se organizeze un eveniment de lansare de anvergură.