Pe 29 martie 2025, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea a doi inculpați implicați într-un caz de trafic de droguri și consum ilicit de substanțe interzise. Inculpații, cu vârste de 38 și 53 de ani, sunt acuzați de trafic de droguri de risc și mare risc, respectiv de punerea la dispoziție a unui spațiu pentru consumul ilicit de droguri sau tolerarea consumului acestora în mod repetat.
Conform informațiilor prezentate de autoritățile judiciare, în perioada februarie – martie 2025, inculpatul de 53 de ani, un ofițer de poliție în activitate, a organizat și găzduit la locuința sa o serie de evenimente private. Î
n cadrul acestora, au fost consumate substanțe interzise, printre care se numără 3-CMC (cunoscut și sub denumirea de „cristal”), cocaină, amfetamină și 2MMC. Această activitate a fost desfășurată în mod repetat, ceea ce adâncește acuzațiile aduse inculpatului, mai ales având în vedere funcția sa în cadrul structurilor de ordine publică.
Pe lângă inculpatul de 53 de ani, al doilea inculpat, în vârstă de 38 de ani, este acuzat că a procurat, pe parcursul anului 2025, cantități semnificative de droguri de risc și mare risc, în scopul comercializării acestora. Conform anchetei, rolul său a fost esențial în alimentarea pieței ilegale de droguri din regiune.
În urma a 11 percheziții domiciliare realizate în ziua precedentă, anchetatorii au descoperit și ridicat probe semnificative. Printre acestea, se numără 3,8 kilograme de canabis (drog de risc), 25 de grame de cristal (3-CMC, drog de mare risc), obiecte ce purtau urme de substanțe, 5 cântare de precizie, 5 grindere, sume de bani în lei și alte mijloace de probă care susțin acuzațiile de trafic de droguri.
În urma acestor descoperiri, procurorii au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș cu propunerea de arestare preventivă a celor doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile. Arestul preventiv este considerat necesar de autoritățile judiciare pentru a preveni orice risc de influențare a martorilor sau distrugere a probelor.
Acțiunea de combatere a traficului de droguri a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și al Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad. implicați.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
„Instituția noastră nu tolerează astfel de comportamente și acționează imediat în momentul în care acestea sunt descoperite. Siguranța publică rămâne prioritatea noastră principală și vom face tot ce este necesar pentru a preveni orice fel de comportament ilegal în rândul angajaților noștri.
În continuare, instituția va colabora cu toate autoritățile competente și va lua măsurile necesare, pentru a asigura încrederea și protecția cetățenilor”, au transmis rerezentanții IPJ Timiș.