„Suntem în prezenta unor acte de hărțuire la locul de muncă în situația în care se întrunesc următoarele elemente esențiale: existența unui comportament abuziv veritabil, manifestat împotriva unui salariat în mod sistematic, repetat și având o întindere semnificativă în timp; pretinsele acte de hărțuire violează personalitatea, demnitatea sau integritatea fizică/mentală a individului; hărțuirea determină degradarea substanțială a mediului de lucru, putând atrage după sine o demisie forțată.
Hărțuirea la locul de muncă reprezintă un comportament repetat și anormal față de un salariat sau un grup de salariați care este de natură să genereze un risc pentru respectivii salariați. Mai mult, acest comportament anormal are în vedere un individ al cărui comportament tinde la victimizarea, umilirea, diminuarea respectului de sine sau amenințarea celorlalți.
În cauză, reclamanta a prezentat mai multe incidente pe care le-a perceput astfel (ca o hărţuire morală),iar probatoriul administrat- declaraţii martori– confirmă faptul că i s-a creat o ” stare de stres””, arată motivarea Curții de Apel Cluj. Gazeta de Cluj.ro scrie că spitalul Județean de Urgență Cluj-Napoca este executat silit pe fondul unui proces deschis împotriva instituției de Camelia Șanta, șefa Serviciului de Achiziții Publice. Pentru suma de aproximativ 3.000 lei, pe care conducerea spitalului nu a vrut să o plătească, a fost pusă poprire pe conturile instituției. Claudia Gherman a încercat sub diferite forme înlăturarea lui Șanta din funcție, pentru a-i face loc unui apropiat. Conflictul a culminat cu un un dosar deschis pe rolul Tribunalului Cluj, care a arătat presiunile la care sunt supuși angajații SCJU Cluj-Napoca. Integral : https://gazetadecluj.ro/spitalul-judetean-de-urgenta-cluj-executat-silit-pentru-ca-managerul-institutiei-claudia-gherman-a-hartuit-o-angajata/