A intrat în magistratură în 1998. S-a pensionat în 2021. În această dimineață procurorului.Adrian Virgil Briscan i s-a făcut rău în propria locuință și nu a mai putut fi salvat, chiar dacă au fost acolo mai multe echipaje de medici. Fostul procuror a a suferit un stop cardiac.
Aflat la la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor, procurorul a fost martor in procesul procurorului Vasile Constantin Popa, fost sef al PT Bihor, trimis in judecata de catre Directia Nationala Anticoruptie și a fost evidențiat de Laura Codruța Kovesi pentru activitate.
A fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar în 2010, Adrian Brișcan a avansat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, de unde s-a pensionat 11 ani mai târziu.
Comunicatul IPJ Bihor:
„La data de 4 februarie a.c., la ora 10.18, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oradea au fost sesizați, în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112 că, o persoană ar fi căzut în locuința din municipiul Oradea, familia solicitând ajutor medical de urgență.
La fața locului, polițiștii orădeni au identificat persoana în cauză ca fiind un bărbat de 52 de ani, din Oradea.
Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de personalul medical, a fost declarat decesul bărbatului.
În prezent, nu există suspiciuni că acesta ar fi fost victima vreunei infracțiuni. Cauza exactă a decesului urmează să fie stabilită în urma efectuării necropsiei.
Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii tragicului eveniment”
Iată dovada peremptorie a faptului ca, asa cum se spune, “D zeu nu bate cu parul”! Nu a fost procuror, în sensul adevărat al termenului, ci un trepăduș, care executa orbește ordinele șefului său, vestitul Gavra Viorel. Dosarul 30/P/2010 al PT Bihor (provenit din preluarea unui dosar al PJ Oradea, din 2007),s a finalizat, dar la CAP Cluj,în 2019, prin achitarea celor 5 inculpați, trimisi în judecată de defunct, pt niște acuzații inventate, pedepsite cu închisoare pina la 12 ani!
Aștept sa aud, cit de curind, o veste asemănătoare ref. la :Gavra Viorel Gheorghe (pe parcursul perioadei 2011(de cind am intrat în dosar) și pina la 12.07.2012(cind s a emis rechizitoriul) a refuzat cu obstinație sa ma primească într o banala audienta, pt a i explica ce abuzuri se fac în dosar, eu crezind ca el nu știe/Iancu Adrian, coleg cu cei 2 (actual avocat Bv, din cite știu), care a instrumentat cauza înaintea defunctului, imediat după preluare. A pus sechestru pe bunurile firmei unuia dintre învinuiți, CARE NU AVEA CALITATE ÎN CAUZĂ, adjudecate la o licitație publică, dispunând, totodată, predarea lor către debitorul(Geoforex SRL) din acea executare!!! Nici în ziua de azi nu și a mai recuperat firma acele bunuri, înstrăinate (ilegal, evident, dar cu acordul procurorilor) de Bataiosu Grigore.Firma creditoare din ex silită a falimentat, iar inculpatul, din patron, a ajuns sa taie lemne la pădure.
(Continuare) Proc Naghi, de la PCA Oradea, cel desemnat sa l ancheteze pe Iancu, pt sechestrul de care vorbeam. Nu pot sa spun cu certitudine, dar, din modul în care se comporta de fiecare data cind ne chema la audieri, aveam impresia ca e drogat! Apropo de “anchetarea” lui Iancu, i am găsit odată stând de vorba, amical, la o țigare, pe holul PCA!! Ce soluție putea sa dea? Marcel Pușcaș, jud la CAP. Oradea, S pe, la care a ajuns (abia pe urma mi am dat seama ca “pe filieră”, plingerea formulata împotriva soluției lui Naghi de NUP. I am depus în sală, cu Borderou, copia cererii depusa la Naghi, cu primire, de infirmare a ord de sechestru. Plingerea a fost respinsă, iar în privința cererii de ridicare sechestru “proc nu s a pronunțat pe cerere pt ca la dosarul de up, nu se regăsește aceasta cerere!”
… Atât, deocamdată, sunt încă la birou și dacă voi continua, nu mai dorm la noapte…