Construirea unui business hotel în Parcul Industrial I din Oradea a fost aprobată de comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului, în această săptămână. Proiectul este destinat persoanelor care sosesc în parcul industrial în interes de afaceri și trebuie să rămână pentru câteva zile.
Pentru construirea business-hotelului, firma Dito Group SRL a solicitat avizul Arhitectului Șef pentru Planul Urbanistic de Detaliu (PUD). Construcția va avea 16 camere și un restaurant amenajat în subsolul clădirii, la parter și la următoarele două etaje. În plus, vor fi ridicate o hală de depozitare cu birouri, prevăzută cu 15 locuri de parcare pentru autoturisme și 16 locuri pentru camioane, un pavilion cu terasă acoperită și o altă terasă acoperită.
Între hotel și hala de depozitare se va amenaja o perdea de vegetație înaltă. Potrivit proiectului, într-o prima etapă se va construi business hotelul, care este prevăzut cu 22 de locuri de parcare și un loc pentru autocar.
Subsolul Palatului Baroc, amenajat pentru birouri
Comisia orădeană de urbanism și amenajare a teritoriului a aprobat și refuncționalizarea subsolului Palatului Episcopiei Romano-Catolice (Palatul Baroc), în sensul amenajării mai multor încăperi cu destinația de co-working. Este vorba despre un spațiu partajat, care poate fi folosit de firmele aflate în căutarea unui birou, un spațiu în care acestea pot să conlucreze și să colaboreze
„Episcopia Romano-Catolică ne-a solicitat avizul pentru câteva mici modificări la proiectul de reabilitare a Palatului Episcopal. Acestea privesc redeschiderea a trei ferestre zidite în perioada dinainte de anul 1989, rețeaua de instalații sanitare, dar și câteva modificări solicitate de ISU Bihor. Practic, modificările la proiect privesc zona de parter, etajul I și etajul al II-lea – unde se va amenaja o sală de conferințe de 160 mp, cu grupurile sanitare aferente. Separat, s-a propus refuncționalizarea subsolului palatului, pentru care episcopia va solicita o nouă autorizație de construire pe baza unui proiect tehnic“, a explicat Radu Fortiș, arhitectul Șef al Primăriei Oradea.
La subsolul Palatului Baroc,în jumătatea din aripa estică, spre Șirul Canonicilor, va fi amenajată o sală multifuncțională cu o suprafață de 360 mp. La aceasta se adaugă trei birouri de tip co-working, fiecare având între 30 – 50 mp, un coridor tot cu funcțiunea de co-working în suprafață de 220 mp, la care se adaugă grupuri sanitare și anexe.