La cea de-a 6-a ediție a Salonului de Vinuri Millésime care are loc în perioada 31 mai-2 iunie în Cetatea Oradea, în programul zilei de 1 iunie figurează și un Masterclass susținut de Marius Răulea – CEO Paradiso di Cacuc. Va vorbi pe tema ”Brunello di Montalcino DOCG – Paradiso di Cacuci” – singurul proprietar român (orădean) din Montalcino, perla Toscanei . Și-au anunțat prezena 24 de crame, peste 200 de vinuri vor putea fi degustate. 1000 de vizitatori sunt așteptați în cele 3 zile de eveniment.
Paradiso di Cacuci este o cramă situată într-un mic „colț de paradis” în zona de nord-vest a orașului Montalcino, la aproximativ 370 m. deasupra nivelului mării, în zona Canalicchi Alti cu fața spre dealul Montosoli. Producția de vin este centrată pe perpetuarea tradiției care, împreună cu un model mai modern și în concordanță cu valorile Consorțiului Brunello, utilizează numai struguri din podgoriile proprii care sunt, respectiv, împărțite în; 5 ha Brunello di Montalcino, 1 ha. Rosso di Montalcino și 5 ha. di I.g.t. Sangiovese.















<Faza delicată de învechire a Brunello se desfășoară exclusiv în butoaie de stejar de Slavonia Garbellotto de 50 hl., pentru o perioadă de aproximativ 36 de luni, și este atent controlată de Giuseppe Gorelli, în timp ce partea de viticultură efectuată de prof. Roberto Lamorgese , atât experți, cât și academicieni apreciați care au obținut rezultate importante în cercetare și inovare.Paradiso di Cacuci primește, prin rezervare, vizitatori individuali și grupuri mici oferind degustări ghidate care oferă posibilitatea de a cunoaște direct producția, începând de la procesul de vinificație până la descoperirea rezultatului final, oferind o experiență unică și de neuitat. Degustările noastre sunt doar private și doar cu programare pentru a vă garanta cele mai bune servicii>, se arată pe site-ul oficial al proprietății
Reședința tradițională situată printre podgoriile familiei Cacuci își deschide porțile oaspeților săi;
Vila poate găzdui până la 8 persoane în 4 camere, oferind de asemenea un living frumos și o bucătărie mare. Datorită locației sale ideale, toate camerele au o vedere largă asupra zonei înconjurătoare, podgorii, Val d’Orcia și dealul Montalcino. Întreaga structură este construită după tradiția locală, cu fațade din piatră, tavane cu cărămizi și grinzi de castan și pardoseli din teracotă lucrate manual.
Albergo il Giardino este situat în centrul istoric al orașului Montalcino, la intrarea pe strada principală a orașului. O structură care datează din anii 1600 cu peste 50 de ani de experiență ca hotel. <Ana și Mario (proprietarii istorici) ne-au lăsat o bogăție de mare valoare în management și ospitalitate. Albergo il Giardino va continua să meargă pe pașii lor punând toată pasiunea într-o notă de reînnoire și îmbunătățire a serviciilor, apropiindu-se din ce în ce mai mult de toate nevoile oaspeților noștri:, scrie site-ul companiei. .Deținând compania de producție Brunello di Montalcino Paradiso di Cacuci, Albergo Giardino oferă posibilitatea de a face vizite și degustări în podgoriile sale.

Marius Răulea, CEO
Program
1 iunie:
- 11.00 “Totul despre Tămâioasa Românească – soi aromat ancestral”, Masterclass susținut de Prof. Dorin Popa
- 14.00 Deschiderea Salonului
- 14.30 „Verticală de vinuri emblematice românești din Podgoria Drăgășani: Crâmpoșie Selecționată și Negru de Drăgășani„, Masterclass susținut de dl. Valeriu Stoica, proprietarul cramei AVINCIS;
- 17.30 “Brunello di Montalcino DOCG – Paradiso di Cacuci” – singurul proprietar român (orădean) din Montalcino, perla Toscanei – Masterclass susținut de Marius Răulea – CEO Paradiso di Cacuci
- 2 IUNIE
- 12.00 “Champagne în comparatie cu spumantele obtinute prin metoda traditionala in Spania si Italia”, Masterclass susținut de Cosmin Udrea – WSET Level 3 Campion mondial la degustarea vinurilor în orb
- 14.00 Deschiderea Salonului
- 16.00 “România campioană mondială la degustare in blind!”, Masterclass susținut de Cosmin Udrea – WSET Level 3 Campion mondial la degustarea vinurilor în orb – care ne va introduce în lumea cititului de vinuri din pahar!
- 20.00 Închidere Ziua 3