V-ați gândit vreodată că o gară v-ar putea intercepta gândurile? Ori că cineva ar putea fi agresat magic? Sau, mai mult, că un barbat l-ar putea da în judecată pe Dumnezeu pe motiv că nu a fost ținut departe de rele? Ei bine, acestea sunt doar câteva din procesele mai mult sau mai puțin ciudate care au avut loc de-a lungul timpului în România.
Un caz cel puțin bizar a avut loc în anul 2005 când, un român condamnat la 20 de ani de închisoare, l-a dat în judecată pe Dumnezeu pentru încălcarea prevederilor din contractul de botez. Conform bărbatului, botezul său constituie un acord cu Dumnezeu prin care, în schimbul rugăciunilor, acesta din urmă se obliga să-l ţină pe reclamant departe de rele.
Un alt caz ieșit din comun este cel al unui avocat argeșean care a dat în judecată 5 preoți pentru că ”nu l-au scăpat de dracii din casă”. În judecată a fost dat şi ÎPS Calinic, tocmai pentru că el este şef peste toţi şi trebuie tras la răspundere pentru nereuşitele supuşilor săi, acuzaţi de un fel de „malpraxis bisericesc”. În plângerea făcută, avocatul îi acuză pe preoți de înșelăciune pentru că slujbele pe care aceștia le-au facut în casa acestuia nu au dat niciun rezultat.
Un dosar bizar a ajuns și pe mesele judecătorilor din Iași. O femeie a dat în judecată Gara din Iași, cerând despăgubiri pentru un motiv destul de ciudat. Reclamanta a precizat în cererea adresată instanței că ”Gara din Iași îi interceptează gândurile”. Femeia le-a cerut magistraților să oblige Gara din Iași și conducerea instituției la plata unor daune morale de 10.000 de lei.
În urmă cu câţiva ani, un bărbat a deschis un proces la Tribunalul Suceava în care a cerut judecătorilor să îi încredinţeze regiunea Moldovei, întrucât el ar fi urmaşul lui Ştefan cel Mare. Suceveanul a invocat în instanţă un „testament în formă mistică” lăsat de domnitorul Moldovean, amintind de citatul „Moldova n-a fost a strămoşilor mei, n-a fost a mea şi nu este a voastră, ci a urmaşilor voştri, şi-a urmaşilor urmaşilor voştri în veacul veacurilor”.
Un alt proces amuzant a avut loc la Brăila, unde un bărbat a dat în judecată Guvernul Statelor Unite ale Americii pe care l-a acuzat că i-a provocat suferinţe, fiind „agresat magic timp de 23 de ani”.
În 2014, o femeie din București a chemat în judecată nu mai puțin de 104 personalități ale lumii, printre care Barack Obama, Regina Angliei sau Prinţul Charles. Femeia era nemulțumită de modul în care fusese soluţionat în Anglia un proces de-al său.
În 2015, Curtea de Apel Piteşti a dat o decizie definitivă într-un caz unic în ţară. Un piteștean a fost obligat, în timpul revoluției, să plătească pensie alimentară unui copil care nu era al său. După ce fosta parteneră a declarat că el este tatăl copilului pe care tocmai îl născuse, judecătorii de la Tribunalul Argeş s-au conformat şi au dat o sentinţă şocantă: bărbatul a fost obligat să îşi asume paternitatea copilului şi să-i plătească pensie alimentară până la împlinirea vârstei de 18 ani, asta în ciuda contestaţiei sale, bazate pe un calcul simplu legat de momentul concepţiei şi data naşterii.
Ulterior, copilul a acceptat să facă un test de paternitate la Institutul de Medicină Legală de la Bucureşti, test care a arătat că acesta nu este copilul biologic al bărbatului. Cu aceste bărbatul a cerut, în 2011, redeschiderea procesului din 1986, iar în 2015 câştigat procesul.
Comments 2