Conform listelor publicate de Uniunea Națională a Barourilor din România peste 2000 de candidați urmează ca pe 22 septembrie 2024 să susțină examenul de primire în profesia de avocat.
Examenul va avea loc în următoarele imobile ale Universității din București:
1) Palatul Facultății de Drept din Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 36 – 46, sectorul 5 (accesul candidaților se realizează prin intrarea din Bdul Mihail Kogălniceanu nr. 36-46)
2) Facultatea de Chimie din imobilul Universității din Piața Universității (accesul candidaților se realizează prin intrarea din Bdul Regina Elisabeta nr. 4-12)
3) Facultatea de Geografie din imobilul Universității din Piața Universității (accesul candidaților se realizează prin intrarea din Bdul Nicolae Bălcescu nr. 1)
4) Facultatea de Geologie și Geofizică din imobilul Universității din Piața Universității (accesul candidaților se realizează prin intrarea din Bdul Nicolae Bălcescu nr. 1)
5) Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din imobilul Universității din Piața Universității (accesul candidaților se realizează prin intrarea din strada Edgar Quinet nr. 5-7)
6) Facultatea de Litere din imobilul Universității din Piața Universității (accesul candidaților se realizează prin intrarea din strada Edgar Quinet nr. 5-7)
Repartizarea candidaților pe săli de examen va fi publicată în timp util.
Examenul începe la ora 09.00 a zilei de 22.09.2024
Cu începere de la ora 6.30 și până la ora 8.30, candidaţii se vor prezenta la unul din sediile imobilelor de examen, potrivit repartizării acestora pe săli, care urmează a fi publicată:
Accesul în curtea și clădirea Palatului Facultății de Drept sau în clădirea facultăților aflate în imobilul Universității din Piața Universității, precum și în sala de examen va fi permis numai în baza: o actului de identitate și a o legitimației de examen, tipărită de candidat din sistemul IFEP – Profilul candidatului; pentru probleme tehnice legate de eventuale dificultăți de tipărire candidații vor putea trimite email la adresa helpdesk@ifep.ro
– Actele de identitate acceptate sunt cartea/buletinul de identitate, adeverinţa provizorie de identitate (în caz de pierdere a cărţii/buletinului de identitate), paşaportul sau permisul de conducere, prezentate în original şi aflate în termen de valabilitate.
Copii de pe aceste documente și nici alte documente nu vor putea fi luate în considerare.
Este strict interzis accesul în incinta clădirii de examen cu mijloace electronice de comunicare sau de informare, sau care permit comunicarea sau informarea, indiferent de natura acestora (telefoane mobile, pda-uri, tablete, notebook-uri, ceasuri inteligente etc.).
Intrarea în sala de examen se face până cel târziu la ora 8.30. Candidații care depășesc această oră nu vor fi primiți în sala de examen decât în baza aprobării exprese a președintelui comisiei naționale de examen.
La intrarea în incinta clădirii de examen, candidații vor fi îndrumați de personalul de organizare către sălile de examen. În vederea orientării, candidații vor urmări, de asemenea, și indicatoarele existente în clădire.
La intrarea în sala de examen, după verificarea legitimației de examen și a actului de identitate de către comisia de sală, candidații vor ocupa locul alocat, marcat corespunzător.
Toate spațiile de examen vor fi prevăzute cu cutii în care vor fi colectate gențile, poșetele și altor accesorii ale candidaților.
Instructajul candidaților privind regulile aplicabile pe durata desfășurării examenului va fi făcut de comisia de sală cu începere de la ora 8.30.
Examenul începe la ora 09.00 și durează 4 ore.
După momentul deschiderii plicurilor cu subiecte nu mai este posibilă, pentru niciun motiv, intrarea candidaților în sala de examen.
Pentru protejarea sănătății proprii, precum și a celorlalți participanți la examen, candidații sunt încurajați să folosească măști de protecție sanitară pe durata desfășurării examenului, dacă le au asupra lor.
După predarea lucrării către responsabilul de sală nu este permisă candidaților ieșirea din sala de examen cu înscrisuri ale examenului și cu pixurile primite de la organizatori. Candidații vor putea lua cu ei numai ciorna, cu condiția ca pe aceasta să fie menționate numai răspunsurile la întrebări (orice alte mențiuni, inclusiv enunțurile întrebărilor, nu sunt permise). La sesiunea de examen din 22 septembrie 2024 nu se restituie candidaților grilele pe care au lucrat.- În orice caz, candidaţii nu vor putea preda lucrarea şi părăsi sala de examen, pentru niciun motiv, mai devreme de o oră de la începerea probei.
După acest moment candidaţii vor putea preda lucrarea şi părăsi sala în orice moment.
După ieșirea din sala de examen, candidații vor părăsi clădirea de examen, precum și spațiile adiacente; la Facultatea de Drept este interzisă staționarea în curte a candidaților sau însoțitorilor lor până la ora 14.
Candidații care nu respectă instrucțiunile comunicate de comisia națională de examen și de personalul de sală vor fi îndepărtați imediat din spațiul de examen, în baza unui proces verbal care va fi întocmit în acest scop.
1933 de candidați sunt înscriși la examenul de primire în profesia de avocat și admitere în cadrul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar), și 122 sunt înscriși la examenul de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice, iar 17 candidați au fost respinși sau s-au retras din concurs.
Din cei peste 2000 de candidați, 61 își doresc să intre în Baroul Bihor.
“Le urez succes celor 61 de candidați înscriși la examenul de admitere în profesia de avocat care au optat pentru Baroul Bihor. Ne bucurăm ca și la această sesiune de admitere avem un număr mare de candidați înscriși ceea ce înseamnă că avocatura prezintă în continuare mare interes în rândul absolvenților facultăților de drept.” transmite domnul Decan al Baroului Bihor av. Adrian Stancu.
Echipa BihorJust urează candidaților mult succes și împlinirea dorințelor!