Oficialii europeni fac pași rapizi spre adoptarea unor reglementări care să permită consumul de carne artificială. Aceasta este interpretarea dată de publicația italiană Il Messagero anunțului purtătorului de cuvânt al Comisiei UE, potrivit căruia forul este “de acord cu alimentele cultivate în laborator, atâta timp cât respectă standardele noastre nutriționale”, scrie realitatea.net care citează rador.
Cu condiția să îndeplinească anumite condiții (etichetare corectă și siguranță alimentară), Uniunea Europeană spune “DA” făinii din greieri, ciupercilor tratate cu raze ultraviolete și „cărnii în eprubetă”, un produs alimentar derivat din fuziunea celulelor stem animale în interiorul unui bioreactor, care nu este încă prezent pe lista noilor alimente autorizate de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) şi care a reaprins controversa lucrătorilor din sectorul agricol.
„Carnea sintetică este opusul ideii noastre de hrană, bazată pe punerea în valoare a producțiilor agricole și zootehnice, simbol de înaltă calitate și de identificare a teritoriilor și tradițiilor naționale – a spus președintele CIA-Agricoltori, Cristiano Fini.