Ionuț Lenghel a devenit cunoscut publicului larg atunci când a lansat pe YouTube vlogul de divertisment „Îmi place să mănânc”. În prezent, tânărul din Oradea este urmărit de aproximativ 258.000 de persoane și a adunat sute de mii de vizualizări la clipurile sale, de-a lungul timpului.
Sâmbătă, la nici trei zile de la deschiderea fast-food-ului din Oradea, vloggerul „Îmi place să mănânc” a anunțat că a ieșit din mica afacere cu șaorma. „Oficial am ieșit din Shaorma Nation. De ce am ieșit? Din cauza stresului”, a explicat el.
„Pentru mine a fost o perioadă foarte stresantă. O lună a fost haos. Faptul că locația aia e mică, din cauza asta am eu stresul ăsta și îmi dădeam seama că lucrez greu cu locația aia. Sunt tot felul de probleme și cam asta a fost”, a spus el într-un videoclip pe YouTube.
El a explicat și de ce a așteptat ca șaormeria să se deschidă și nu a ieșit înainte din mica afacere.
„Am zis că aștept deschiderea, că vedem cum funcționează și poate mi-ar trece din stres. Cam asta a fost ideea. Am deschis, stresul nu s-a redus și atunci am venit cu propunerea asta ca eu să ies, să-mi cedez partea în mod gratuit. Adică eu pierd toată investiția inițială și am liniște și pot dormi. Nu a fost niciun fel de ceartă, eu am venit cu propunerea asta. Știu că e posibil să mă afecteze pe viitor, pe anumite domenii, dar mi-am dat seama că atât timp cât stau în Shaorma Nation, tot timpul stresul acesta ar fi cu mine. Și eu cum am zis, vreau să mai călătoresc, să fac videoclipuri”, și-a anunțat Lenghel abonații pe YouTube.
Șaormeria nu se va închide, susține el.
„Șaormeria va continuă fără mine, nu a dat faliment, nu se închide. Logoul meu rămâne acolo. Nu m-am certat cu nimeni, nu aș vrea să existe speculații. Am renunțat și la investiția inițială, sunt niște bani pe care i-am pierdut, dar îmi asum”, a spus Lenghel.
n ultimele luni, youtuberul a documentat întregul proces pentru deschiderea micii sale afaceri tip fast-food și problemele pe care le-a întâmpinat: spațiu mic, angajați greu de găsit și dificultăți cu aprovizionarea.
„Eu nu prea am calculat multe, într-adevăr. M-am procopsit cu locația asta mică”, a povestit el într-un vlog. “Trebuie să luăm înainte unele legume că dacă nu ajung înainte de ora deschiderii de a doua zi, nu putem deschide. Înseamnă că trebuie să avem un avans. Unde avem acel avans? Că nu avem atâtea frigidere. Fiind locația mică, orice se întâmplă are o repercusiune mult prea mare. Sunt o grămadă de lucruri care par super mici, dar dacă ni se întâmplă nouă o să aibă un impact mult prea mare”, a continuat Ionuț.Lenghel a explicat de ce a ales numele Shaorma Nation pentru mica sa afacere deschisă în Oradea.
Youtuberul a motivat că nu s-a folosit de propriul sau nume sau de „peste medie”, expresia sa devenită virală pe internet. “Deci în niciun caz șaormeria nu se putea chema ImiPlaceSaMananc sau Peste Medie; trebuie să aibă un nume de sine stătător, să-i creezi un brand”, a spus el pe TikTok.
„În momentul în care creezi brandingul unei companii, trebuie să iei mai multe lucruri în considerare. Unul ar fi unde ar fi șaormeria peste 10 ani. Imaginează-ți că vine o generație nouă, să zicem că eu nu mai postez și se întreabă de ce se cheamă șaormeria ÎmiPlaceSăMănânc, că nu are nicio logică. Cine pune nume din astea unei șaormerii. Unii o să-și amintească că era unu care posta. Trebuie să iei o grămadă de lucruri în considerare”, a precizat orădeanul într-o altă postare.